top of page
  • Mika Kulju

The Camp 22 Kuortaneen Urheiluopistolla

Päivitetty: 18. syysk. 2022


Viikon kohokohta oli neljäs The Camp Kuortaneen Urheiluopistolla, jossa osallistujat saivat nauttia kaksi päivää huippuasiantuntijoiden ja -valmentajien opeista. Tähtiesiintyjä oli tällä kertaa Tero Pitkämäki, joka kertoi oman huippu-uransa vertailukohdista kuntoilijan arkeen. Pitkämäki totesi, että suurin ero huippu-urheilijan ja kuntoilijan välillä on rutiineissa. Huononakin päivänä huippu-urheilija vetää ammattilaisena treenit läpi vaikka rutiinilla, mutta kuntoilija voi jättää lenkin väliin, jos homma ei satu sillä hetkellä huvittamaan. Kenties juuri siksi kuntoilu on monesti ”terveempää” kuin huippu-urheilu.


Pitkästä urastaan kertonut Pitkämäki oli kaikessa rauhallisuudessaan vakuuttava. Hänen menestyksensä taustalla oli lapsuuden ja nuoruuden monipuolinen lajivalikoima, joka antoi avaimet pitkään uraan. Ilmaiseksi Pitkämäen menestys ei kuitenkaan tullut. Oli suorastaan hämmästyttävää kuulla, kuinka monenlaisia vastoinkäymisiä Suomen kaikkien aikojen menestyneimmän (arvokisamitalien määrä) keihäänheittäjän uralle mahtui. Pitkämäki kärsi muun muassa 15–19-vuotiaana vakavasta kyynärpäävammasta, joka oli lopettaa hänen uransa alkutekijöihinsä. Kaikkien vaikeuksien jälkeen, hän nousi myöhemmin opiskelujen keskellä 91-metrisen heittäjäksi ja maailman huipulle. Luento olikin hyvä opetus siitä, että usko omaan tekemiseen tuottaa palkintoja pitkässä juoksussa. Tällä kertaa The Campin muihin luennoitsijoihin ja valmentajiin kuuluivat Arto Sieppi, Jukka Kuure, Hannu Holappa, Sami Tynjälä, Tero Viinamäki, Niko Mäkinen, Hannu Sippola ja tämän blogin kirjoittaja. Fyysisten harjoitusten lajeina olivat tällä kertaa juoksu (tekniikkaharjoitus), kuntonyrkkeily ja cross training (vaihtoehtona keilailu). Lisäksi ohjelmassa oli erittäin laadukkaita lihashuoltoharjoituksia.

Parasta Kuortaneella oli tälläkin kertaa kokonaistunnelma, sillä urheilullisuus ja liikunnallisuus suorastaan huokuu miljööstä. Rantasaunan löylyt ja buffet-illallisen maukkaat ruoat jäivät takuuvarmasti kaikkien mieleen. Lisäksi Kuortaneen kylänraitti on suorastaan idyllinen tähän aikaan vuodesta, kun syksy värjää maisemaa uuteen uskoon. Kuortaneella yhdistyvätkin suomalaisen maalaismaiseman perinne ja moderni huippu-urheilun valmennus, josta kuntoilijakin voi ottaa oppia. Kuortaneen kehitys tulee jatkumaan suotuisana myös jatkossa, sillä urheiluopisto on valmistellut pitkään valtakunnallisen uintivalmennuskeskuksen rakentamista. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, on uintivalmennuskeskus toiminnassa jo parin vuoden kuluttua. Keskukseen tuleva 50 metrin rata takaa parhaat mahdolliset harjoitteluolosuhteet myös huippu-uimareille. Uimahallin lisäksi urheiluopiston alueelle nousee monitoimiareena.


124 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commenti


bottom of page