top of page
  • Juuso Huusko-Viikilä

Mistä motivaatio juoksemiseen?
Liikunta on ollut osa elämääni aina 5-vuotiaasta asti, ja tuona aikana sillä on ollut monia erilaisia rooleja. Ensin se oli lähinnä hauskanpitoa ystävien kanssa, mutta mitä enemmän ikää tuli, sen tavoiteorientoituneemmaksi se muodostui. Teini-iässä (ja vähän vanhempanakin) treenaaminen oli myös mitä erinomaisin tapa vaikuttaa omaan ulkonäköön positiivisella tavalla.


Jossain vaiheessa mukana oli myös haaveita urheilusta ammattina, kuten monella muullakin kilpaurheilua harrastavalla nuorella. Eikä mikään ihme, sillä kukapa nyt ei huippu-urheilun mukanaan tuomista rahallisista motivaattoreista innostuisi.


Kahden- ja kolmenkymmenen ikävuoden välissä oli kuitenkin tehtävä päätös, että urheiluun ei enää yksinkertaisesti kannata panostaa samassa mielessä mitä nuorempana. Oli mietittävä asioita pidemmällä tähtäimellä, jonka takia päätin käyttää suurimman osan ajastani toisen intohimoni eli liiketoiminnan kehittämisen parissa.Kuten moni yrittäjänä ja yritysmaailmassa työskentelevä tietää, yrityksen omistaminen ja kehittäminen voi olla toisinaan henkisesti hyvinkin raskasta. Omalla kohdallani liikunta ja erityisesti juoksu, ovatkin avainasemassa, kun pyrin tuomaan vastapainoa kovalle psyykkiselle kuormitukselle. Jos liikuntaa on arjessa liian vähän, niin arkinen työkuorma käy nopeasti raskaammaksi kuin liikunnan kanssa. Monipuolinen liikunta on mahdollistanut myös sen, että erilaisista toimistotyöläisten riesoista, kuten niska- ja selkävaivoista ei ole tarvinnut paljoa huolehtia.


Vuosien kuluessa, ulkoisesta ajurista onkin hiljalleen muotoutunut sisäinen motivaattori, joka on merkittävässä roolissa oman arkisen jaksamisen sekä mahdollisimman pitkän ja terveen elämän mahdollistajana. Maailmassa on nimittäin harvoja asioita, joilla voi vaikuttaa omaan hyvinvointiin, terveyteen ja jaksamiseen yhtä paljon kuin liikunnalla, terveellisellä ravinnolla ja riittävällä levolla. Ne ovat yksiselitteisesti geenien ohella ne ainoat asiat, joilla yksilö voi omaan elämäänsä ja terveyteensä vaikuttaa.


Nykyisellään suurin osa harrastamastani liikunnasta on pääosin suhteellisen rentoa juoksua / kävelyä, jonka lisäksi pyrin tekemään kaksi koko kehon voimaharjoitusta jokaisena viikkona. Vaikka kilometrit ja treenitunnit ovat hyvin kaukana siitä mitä ne ovat joskus olleet, en ole kuitenkaan eläessäni voinut tämän paremmin ja tavoitteeni on ylläpitää sama tilanne aina.


Ja eihän sitä voi koskaan tiedä, että milloin tekee mieli lähteä juoksemaan seuraava maratonjuoksu, joten parempi vain pitää itsensä siinä kunnossa, jossa se onnistuu hyvin pienellä preppaamisella.


Jos kiinnostaa käydä tsekkaamassa, että minkälaisten asioiden parissa kirjoittaja on viimeisten kuukausien aikana käyttänyt aikansa ”työpäivien” aikana, niin käy tsekkaamassa https://dutyapp.fi/. Pyrin myös aktiivisesti päivittämään omia sekä yritysteni kuulumisia Linkedinissä, joten otahan profiili seurantaan.102 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page