top of page
  • Mika Kulju

Jarin esimerkki kannusti elämäntaparemonttiin


Espoolainen Tony Svartsjö oli syksyllä 2016 ihmeissään, kun hän huomasi Facebookissa tuoreen kuvan kaveristaan Jari Laaksosta. Kaveri oli karistanut ylimääräiset kilot olemuksestaan, ja muodonmuutos oli hätkähdyttävä. Tony otti yhteyttä Jariin, joka kertoi elämäntaparemontistaan ja kuntoiluharrastuksestaan. Tuolla hetkellä syttyi Tonyn kipinä omaan remonttiin.

Jari ja Tony Helsingissä 5. toukokuuta 2017.

Tonyn lähtökohta oli samanlainen kuin monella muulla yli 40-vuotiaalla suomalaismiehellä. Omasta kunnosta huolehtiminen oli jäänyt työuran varjoon, mikä oli johtanut ylimääräisten kilojen kertymiseen vuosien varrella. Oman haasteensa itsensä kunnossapitämiseen loi Tonyn työ, joka vaatii nykyiselläänkin noin 70-100 matkapäivää ulkomailla per vuosi. Lisäksi työhön liittyi paljon edustustilaisuuksia, joten pitkiä illallisia oli tarjolla tuon tuosta.

Tony työn parissa ennen elämäntaparemonttia.

Viime vuoden syksystä lähtien Tony on kuntoillut säännöllisesti ja elopainoa on pudonnut lähes parikymmentä kiloa. Kuntonsa Tony on hankkinut sekä juoksemalla että kuntosaliharjoittelulla. Hänen personal trainerinsa on Christian Haglund, joka on Elite Trainers -kuntoklubin perustaja. Jarin innostavan esimerkin lisäksi Tony nostaakin Christianin ammattiosaamisen korkealle oman muutoksensa taustatekijänä.

Tonyn liikuntafilosofia lähtee pitkälti oman kehon kuuntelemisesta. Hän harjoittelee päivän kunnon ja tunteen mukaan, mutta erittäin säännöllisesti. Hän kertoo juosseensa jopa puolimaratonin pituisen lenkin ex tempore, koska sinä päivänä askel vain sattui tuntumaan kevyeltä. Samoin hän tekee kuntosalilla niin pitkiä treenejä kuin tuntuu hyvältä. Esimerkiksi viime perjantaina tapaamisemme jälkeen Tony teki kuntosalilla puolentoista tunnin aerobisen treenin.

Ruokavaliossaan Tony on kiinnittänyt remontissaan erityistä huomiota laadun lisäksi määrään. Annoksia on pienennetty ja raskaiden kertaruokailujen sijasta niitä nautitaan tasaisesti pitkin päivää. Tonyn ruokavalion seuranta perustuu siihen, että hän laskee varsin tarkkaan päivän mittaan nauttimansa ja kuluttamansa kalorit. Kannustavana tekijänä on ollut vaimon sitoutuminen samanlaiseen elämäntaparemonttiin. Kehittämisen kohteitakin löytyy edelleen, sillä vettä voisi mennä kurkusta alas vieläkin suurempia määriä päivän mittaan. Miehen omien sanojen mukaan tavoitteena on pudottaa painoa vielä muutaman kilon verran.

Työkseen Tony tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuksia ajaa aitoa F1-autoa aidossa ympäristössä. Lisäksi hän on toiminut YLEn ruotsinkielisten lähetysten formula-asiantuntijana. Tonyn yritys SpeedPassion on Maratonseikkailujen yhteistyökumppani. Tästä harvinaisen mielenkiintoisesta yhteistyöstä kerromme lisää lähitulevaisuudessa!

763 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Yorumlar


bottom of page