top of page
  • Jari Laakso

Loppuuko happi? WellO2 auttaa!


Kun kuulin WellO2:sta, kiinnostuin heti. Olen nimittäin jo useaan kertaan varsinkin pitkillä lenkeillä ja varsinaisilla maratoneilla huomannut, että jalat ja kroppa muuten kyllä pelittävät, mutta jossain vaiheessa matkaa alkaa hengittäminen ensimmäisenä rajoittaa menoa. Varsinaisia hengitystien tai astman oireita en ole koskaan kokenut, joten oletin tämän johtuvan myös osaltaan myöhäisellä iällä aloitetusta kestävyysliikunnasta. Tämänkin lähtökohdan huomioiden WellO2 oli kokeilemisen arvoinen.

Erja tutustui aiemmin jo WellO2:een ja kirjoitti kesäkuussa laitteesta blogin, jossa kerrotaan kattavasti tuote-ominaisuudet. Minä puolestaan päädyin meistä maratonseikkailijoista ensimmäisenä tekemään varsinaista laitetestausta.

Alun nopeahkon laitteeseen tutustumisen jälkeen lähdin ensin testaamaan käyttökokemusta. WellO2:n käyttö tuntui heti hyvin vaivattomalta ja myös suhteellisen luonnolliselta. Ensialkuun en huomannut merkittävää eroa normaaliin olotilaani, mutta muutaman kokeilukerran jälkeen alkoi hengitysteistä selvästi irrota pois ylimääräistä tavaraa. Kokemus oli puhdistava.

Lenkkeillen tein kahden peräkkäisen päivän testin: kävin ensin juoksemassa tutun lenkin normaalitilanteessa ja kirjasin tarkasti tuntemuksia. Vertailuksi juoksin parina seuraavana päivänä vastaavan lenkin siten, että ennen lähtöä käytin tarkasti ohjeiden mukaan WellO2 -laitetta. Jo ensimmäisen lenkin aikana huomasin, että homma sujuu jotenkin helpommin. Varsinkin toisen lenkin jälkeen saatoin todeta, että WellO2 auttoi selvästi.

Hengittäminen oli selvästi vaivattomampaa ja kroppa oli sen ansiosta kokonaisuutena enemmän tasapainossa eri toimintojen suhteen. Tämä huomio perustuu tietenkin pelkästään tunteeseen. Mitä tieteellistä testausta sen taustalla ei minun kohdalla ole mutta muutoinhan laitteen kehitystyöhön on tehty mittavaa tutkimustyötä jo pitkään.

Varsinkin hengitystiesairauksista kärsiville laite on varmasti vertaansa vailla. Hintatasoon nähden se on hankinnan arvoinen ja auttaa varmasti myös kestävyysliikuntaa harrastavia parempiin ja ennen kaikkea mukavampiin saavutuksiin. Aina on mukavampaa, kun happi kulkee!

Seuraavaksi testaukseni jatkuu säännöllisellä päivittäisellä käytöllä, josta tuonnempana blogeissa lisää.

Lisätietoja WellO2 laitteesta osoitteesta: http://wello2.com/fi/

1 927 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page