top of page
  • Erja Aikavuori

WellO2 hyvinvointilaite helpottaa kuntoilijan hengitystä


WellO2 on kuopiolaisen Hapella Oy:n yhteistyössä eri alojen asiantuntijoiden kanssa kehittämä hengitysharjoituslaite, jossa yhdistyvät säädettävä mekaaninen vastus ja höyryhengitys. Yritys lupaa kotisivuillaan, että suomalaisinnovaation säännöllinen käyttö avaa ja kosteuttaa hengitysteitä sekä vahvistaa harjoittelun aikana hengityslihaksia. Laite tarjoaa helpotusta erityisesti stressaantuneille ja astmaatikoille, mutta tehokkaammasta hengityksestä hyötyy luonnollisesti myös tavallinen kuntoilija.

WellO2 muistuttaa ulkoisesti vedenkeitintä ja sen käyttöönotto on sangen helppoa. Yksinkertaistettuna vesi kuumennetaan laitteessa säätimen avulla halutun lämpöiseksi, jonka jälkeen kanteen kiinnitetään suukappale. Seuraavaksi aloitetaan ohjeiden mukaiset hengitysharjoitukset, jotka voi tehdä suukappaleella tai maskilla. Harjoittelun kuormittavuutta voi säätää mekaanisen hengitysvastuksen avulla ja vastusta voi lisätä sitä mukaa, kun kehitystä tapahtuu. Yhden harjoittelukerran kesto on 5-10 minuuttia.

Hengitysharjoituslaitteen mekanismi perustuu kahteen perinteiseen menetelmään: höyryn hengittämiseen ja vastapainepuhaltamiseen (esimerkiksi monelle astmaatikolle tuttu pulloon puhaltaminen). Laitteeseen perustuvat menettelytavat ovat lääkäreiden suosittelemia keinoja hengitysongelmien helpottamiseen.

WellO2:n kotisivujen mukaan säädettävä höyryn lämpö sekä hengitysvastus takaavat optimaaliset olosuhteet laitteella tehtävään hengitysharjoitteluun käyttäjän tasosta riippumatta. Halutessa laitetta voi käyttää päivittäin hengityselinten kunnon ylläpitoon ja parantamiseen.

Erityisesti monelle talvipakkasessa ulkona kestävyysliikuntaa harrastavalle on tuttu ilmiö, että arktisen raaka pakkasilma ärsyttää hengityselimiä, ja pelkkä hengittäminenkin lenkin aikana tuntuu raskaalta. WellO2-laitteen käyttäjät ovatkin kertoneet innovaation tuoneen helpotusta tähän vaivaan - hengittäminen on helpompaa pakkaskelissä.

Yksinkertaistettuna parempi hengityslihasten kunto tehostaa kehon energiankulutusta ja kaasujenvaihtoa sekä lisää hengitysvoimaa. Vaikka kuntoilijalle ei olekaan merkitystä sekunnin sadasosista, tuntuu minkä tahansa tehdyn harjoituksen mielekkyys varmasti palkitsevammalta, kun hengitys pelaa.

Maratonseikkailut testaa WellO2 hengitysharjoituslaitetta. Kerromme kokemuksistamme lisää blogissa elokuun lopussa.

Lisätietoja WellO2 laitteesta osoitteesta: http://wello2.com/fi/.

312 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page