top of page
  • Mika Kulju

Top 10 classic rock treenibiisit!


Jokainen meistä on oman aikansa lapsi, mikä näkyy varsinkin musiikkimaussa. Seuraavassa on minun listani classic rock -biiseistä, joista ammennan energiaa lenkeillä. Listalta puuttuvat suosikeistani ainakin Led Zeppelin, Deep Purple, Whitesnake, Rainbow, U2, Billy Idol, Bruce Springsteen ja John Fogerty / CCR. Minkälainen olisi sinun listasi? :)

1. VAN HALEN – Jump

Vuoden 1984 suurimpiin hitteihin kuulunut Jump on edelleen yksi parhaista tsemppibiiseistä. Laulaja David Lee Roth kehuskeli jo 1980-luvulla Suosikissa maratonin juoksemisella, kiipeilyharrastuksella ja viidakkoseikkailuilla, joten kompetenssia löytyi myös sportin parissa. Ihan entisessä vedossaan vanha gigolo ei ole, sillä vuonna 2010 hän kulutti New York City Marathonilla aikaa kuusi tuntia ja neljä minuuttia.

2. THE ROLLING STONES – Start Me Up

Biisi tehtiin alkujaan reggaeversiona, mutta siitä muovautui myöhemmin vuoden 1981 Tattoo You -levylle yksi kaikkien aikojen kuuluisimmista rockriffeistä. Nähdessäni ensimmäisen kerran Rollarit livenä vuonna 1990 Mick Jaggerin show vastasi vähintään puolimaratonin juoksemista.

3. AC/DC – Chase The Ace

Oikeastaan koko australialaisbändin tuotanto kuuluisi tälle listalle. Olipa alla sitten lenkkitossut tai auto, kaasupoljinta kannattaa seurata tämän instrumentaalibiisin lähtiessä käyntiin. Sopii parhaiten kovempivauhtisille lenkeille.

4. ZZ TOP – Gimme All Your Lovin’

Olin kerralla myyty, kun Eliminator pyörähti ensimmäisen kerran soimaan levylautasellani vuonna 1983. Aivan huikea treenibiisi juoksijalle! Tätä pitäisi päästä testaamaan aavikolla maantiesuoralla, jonka päässä lämmön väreilyn keskellä näkyy punainen urheiluauto…

5. THE CULT – Fire Woman

Todellinen tsemppibiisi klassikkolevyltä Sonic Temple! Samalta levyltä pitkien lenkkien loppuun sopii erinomaisesti Sweet Soul Sister. Erinomainen treenikappale on myös juoksuaiheinen Wild Hearted Son levyltä Ceremony.

6. CHRIS CORNELL – You Know My Name

Rugbynpelaaja Daniel Craig näyttää kaverilta, joka voisi hyvinkin jaksaa juosta pitkiä matkoja. Ainakin hänen rasvaprosenttinsa on kunnossa. Lisäksi edesmenneen Cornellin kappale on erinomainen. Bond-tunnusbiisien aatelia.

7. GUNS N’ ROSES – Welcome To The Jungle

”You know where You are? You’re in the jungle, baby. You’re gonna die!” Tämän hienon biisin kannustamana juoksen jonain päivänä maratonin oikeassa sademetsässä asfalttiviidakon sijasta. Bändi oli huikeassa vedossa vielä pari viikkoa sitten.

8. IRON MAIDEN – Run To The Hills

Tietenkin tämän biisin pitää olla tällä listalla jo pelkästään nimensä vuoksi. Hieno kappale, jonka laulaja Bruce Dickinson on miekkailijana urheilumiehiä. Sen sijaan The Loneliness Of The Long Distance Runner ei kuulu suosikkeihini.

9. VAN HALEN - Runaround

Kiinnostuin ”Van Hagarista” vasta vanhemmalla iällä. Levyiltä 5150, OU812 ja F.U.C.K. löytyy monia hyviä treenibiisejä, kuten esimerkiksi Top Of The World ja Sucker In A 3 Piece. Kenties hienoin on kuitenkin Runaround vuodelta 1990.

10. ABBA – Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)

Moni varmaan ihmettelee, mitä hittoa ABBA tekee tällä listalla?! Selitys on hyvin yksinkertainen. Ensinnäkin biisi on mielestäni loistava, vaikka se ei mitään classic rockia olekaan. Toiseksi Björn Ulvaeus on juossut Tukholman maratonin aikaan 3.23.54 (1980). Ei siis ihan turhake mieheksi.


427 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page