top of page
  • Mika Kulju

Tarja on ainoa lajissaan


Urheiluharrastuksen parhaita puolia on mielenkiintoisten ihmisten tapaaminen, eikä perjantainen lounas Helsingissä ole todellakaan poikkeus. Miellyttävä jälleennäkeminen Tarja Virolaisen kanssa on pirteä kokemus, josta saa ammennettua energiaa pitkäksi aikaa.

Tarjalla riittää innostunutta tarinaa juoksemisesta muille jaettavaksi asti ja sitä hän tekee blogistin roolissa sekä tulevaisuudessa myös kirjailijana. Tutustuinkin Tarjaan kirjoittamisen merkeissä, sillä hän työskenteli aikoinaan kustantajani Gummeruksen viestintäpäällikkönä. Tuolloin, vajaat kymmenkunta vuotta sitten, olisin tuskin voinut kuvitella, että jonain päivänä juttelemme lounaalla juoksemisesta.

Tarja kuuluu siihen harvinaisten suomalaisten joukkoon, jotka ovat juosseet kaikki World Marathon Majors -sarjan kuusi osakilpailua. Tarja on siis ollut lähtöviivalla Tokiossa, Bostonissa, Lontoossa, Berliinissä, Chicagossa ja New Yorkissa. Saman tempun on tehnyt ainoastaan kuusi muuta suomalaista ja Tarja on naisena ainoa lajissaan. Mielenkiintoiseksi saavutuksen tekee, että Tarja juoksi ensimmäisen maratoninsa Budapestissa vasta vuonna 2012. Paljon on siis tämä Kirkkonummen nainen ehtinyt saada aikaiseksi muutamassa vuodessa!

Tarja on ollut omien sanojensa mukaan lapsesta pitäen liikunnallinen, mutta kilpailut alkoivat vetää häntä puoleensa vasta aikuisemmalla iällä. Ensimmäisen puolimaratoninsa hän juoksi vuonna 2009 ja sen jälkeen nälkä on kasvanut. Intohimoinen juoksija hänestä tuli ensimmäisellä maratonilla ja juuri sen vuoksi Budapest oli hänelle suorastaan elämän käännekohta. Toiseksi merkittäväksi maratonkokemukseksi Budapestin ohella hän nostaa legendaarisen Bostonin, jonka perinteistä rikas tunnelma ja kuuluisa Heartbreak Hill olivat maineensa veroisia.

Tarjan puheista tulee selkeästi esille, että hän toteuttaa juoksemalla unelmiaan. On jotenkin kuvaavaa, ettei hän ole juossut yhtään maratonia Suomessa. Kaikesta päätellen myös Tarjalle on tärkeää kokea matkoilla paljon muutakin kuin pelkkä kilpailu. Kokemuksia hän tulee kartuttamaan myös lähitulevaisuudessa, kun edessä on harjoitteluleiri Keniassa paikallisten juoksijoiden kanssa. Kenties saamme lukea noista lenkeistä Tarjan tulevasta kirjasta, joka käsittelee juoksuun liittyviä ilmiöitä. Kirjaa odotellessa kannattaa lukea tämän energisen naisen blogia outdooroption.fi

328 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page