top of page
  • Jari Laakso

Ammattilaisen kommentit paastopohjaisesta dieetistäni


Blogini elämäntaparemontista sekä painonpudotuksesta ovat herättäneet vilkasta keskustelua ja olen saanut paljon palautetta. Kiitokset kaikille asiasta innostuneille! On erittäin hienoa, että remonttini on sytyttänyt monelle muullekin kipinän elämänlaadun parantamiseen. Elämäntaparemonttiini liittyvät aiemmat blogit voi lukea tästä:

Monipuolistaakseni näkökulmaa pyysin kempeleläisen Liikuntakeskus Zempin personal traineria Heikki Räisästä kommentoimaan dieettiäni. Seuraavassa hänen kommenttinsa ammattilaisen näkökulmasta:

”On hienoa, että kyseinen tyyli on toiminut Jarilla. Paastot ovat tehokkaita ja koska tulokset ovat nopeasti näkyviä, antaa se motivaatiota jatkaa. Yleisesti nopeat tavat pudottaa painoa eivät ole pysyviä, mutta Jarilla oli motivaatiota ja tietoa toteuttaa painonpudotus tehopaastoilla. Näissä haasteena on tavoitteellisen urheilun lisääminen tiukkaan ruokavalioon. Energiatasot ovat aiempaa matalammalla, joten treenaaminen saattaa aluksi kirjaimellisesti pyörryttää.

Monet paastot ovat mielestäni vähän höpö höpö-juttuja, jotka eivät pidemmän päälle auta. Toki kroppaa kannattaa haastaa. Näin näkee mikä itselle toimii, koska kaikki olemme erilaisia. Tuo 5:2 pätkäpaasto on sellainen, josta pidän. Olen käyttänyt sitä itsekin. Näen tämän toimivan pidemmällä tähtäimellä paremmin verrattuna sitruunamehupaastoon.

Jarilla oli selvästi idea, miten lähteä painonpudotusta toteuttamaan, koska hän oli aiemminkin vastaavaa kokeillut. En tunne Jarin kroppaa, joten suoralta kädeltä en voi mennä sanomaan, mitä lähtisin tekemään toisin. Mutta jos Jari tulisi minun valmennukseeni ja hän toivoisi painonpudotusta, en tarjoaisi alkuun liian kovaa dieettiä, vaan lähtisin laskemaan päivittäisiä kaloreita hillitymmin.

Pysyvän painonhallinnan salaisuus on, että syö saman verran mitä kuluttaa. Näin paino ei pääse karkailemaan suuntaan tai toiseen. Kaikkien, jotka haluavat kokeilla dieettejä ja massakausia, suosittelen niitä kokeilemaan. Niistä voi aueta mielenkiintoisia näkökulmia. Näin oppii tuntemaan kehoaan paremmin. On ihan sama, mikä se tapa kullekin on, kunhan se on mieluinen ja motivoi jatkamaan omaa tavoitetta kohti turvallisesti.”

150 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page