top of page
  • Mika Kulju

Jääkenttien kutsu


Vuosia sitten etsin Googlesta matkakohteita hakusanoilla ”adventure” ja ”marathon”. Ensimmäisenä osumana tuli nettisivu, joka esittelee tanskalaisen Albatros-matkatoimiston seikkailumaratoneja. Totesin heti, että kaikki kyseisen sivuston viisi kohdetta olivat todella kiinnostavia. Päätin, että jonain päivänä juoksen ne kaikki. The Big Five tuli koettua viime kesänä, ja Great Wall on edessä ensi kuussa. Näiden jälkeen ovat jäljellä Bagan Temple, Petra Desert ja Polar Circle.

Albatrosin seikkailusarjassa viehättää kohteiden eksoottisuus, sillä neljä viidestä maratonista juostaan suomalaiselle hyvin vieraissa olosuhteissa. Savanni, Kiinan muuri ja aavikko ovat jotain täysin muuta, mihin kotoisissa pohjoisen maisemissa tottuu lenkeillä. Yksi näistä maratoneista on kuitenkin sellainen, jossa suomalainen on kuin kotikentällään.

Grönlannissa lokakuun lopulla juostava Polar Circle Marathon kulkee pääasiassa lumen verhoamaa jääreittiä, jolta poikkeaminen on ehdottomasti kielletty railoon tippumisen riskin vuoksi. Kuvamateriaalin perusteella reitillä on huikeita arktisia sinivalkoisia maisemia ja myös mukavasti korkeuseroa. Mainoslause lupaa tapahtuman olevan ”The Coolest Marathon on Earth”, mikä kuulostaa elämyksiä metsästävän kuntoilijan mielessä enemmän kuin lupaavalta.

Polar Circle Marathon on alustavasti maratonseikkailijoiden ohjelmassa ensi vuonna 2018, ja jääkenttien kutsuun kävimme vastaamassa viimeksi tänä viikonloppuna merenjäällä. Juosten ja kävellen sujunut lähes

puolentoista tunnin aamulenkki loi hyvän startin päivään. Samalla se oli aloitus Grönlannin projektia varten!

Oli jälleen kerran mukava huomata, että vuosien vierimisestä huolimatta miehen sielussa asustaa pikkupoika, joka haluaa nähdä uusia maita ja kokea uusia elämyksiä. Herää ihminen, seikkailu odottaa Sinua!

53 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page