top of page
  • Mika Kulju

Moukarinheittäjän vinkit juoksijoille


Kuortaneen Urheiluopisto tarjosi torstaina hienot ja kevätaurinkoiset puitteet täyspainoiselle harjoitusiltapäivälle. Reipas 14 kilometrin vauhtileikittelylenkki sujui muun muassa Kuljunvuoren maisemissa, jotka eivät tosin uljaasta nimestään huolimatta tuoneet mieleen alppimaisemia ;) Onnistuneen lenkin päälle oli vuorossa päivän tähtivalmentajan tapaaminen kevyen treenituokion kera.

Maratonseikkailijoiden mentorina oli tällä kertaa moukarinheiton EM-kultamitalisti ja SE-mies Olli-Pekka Karjalainen, joka opasti voimaharjoittelun saloihin. Vaikka moukarinheittäjä tarvitsee lajisuorituksessaan ennen kaikkea nopeutta ja räjähtävää voimaa, riitti Olli-Pekalla vinkkejä myös maratonjuoksijoille keskivartalon lihaksiston tärkeydestä. Tärkeimpänä viestinä esimerkkiharjoituksissa oli, että juoksijan ”korsetti” pitää olla kunnossa.

Kaikkiaan Euroopan mestarin tapaaminen oli mielenkiintoinen. Olli-Pekan juttuja kuunnellessa tuli väistämättä mieleen monipuolisen harjoittelun merkitys junioriurheilijoille lajista riippumatta. Esimerkiksi Olli-Pekan taustalta löytyy vahvaa uintiharjoittelua ja vielä huippuvuosinakin hiihto oli tärkeä osa talviharjoittelua. Lisäksi harva tietää, että Kuortaneen Urheiluopiston rehtorin, keihäänheiton olympiavoittajan Tapio Korjuksen päälaji oli vielä 18-vuotiaana maastohiihto! Siinä on monelle aikaista erikoistumista vaativalle juniorivalmentajalle ajattelemisen aihetta.

Mielenkiintoisen iltapäivän päätti huippukylmähoito, jossa keho altistetaan pariksi minuutiksi -110 asteeseen. Kylmähoito aktivoi kehon hermo-, hormoni-, ja verenkiertojärjestelmän, mikä tehostaa elimistön omia tervehdyttämismekanismeja. Kokemusta voisi kuvailla jäätävän ikimuistoiseksi!

411 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page