top of page
  • Mika Kulju

Aikanaan maailma palaa raiteilleenMaaliskuun puolivälin jälkeen maailma ei ole ollut entisellään. Korona hallitsee arkeamme, sillä epidemia koskettaa tavalla tai toisella meitä jokaista. Sanomattakin on selvää, että maratonseikkailut ovat tällä hetkellä pelkästään unelmien tasolla. Suomi on monen muun maan tapaan sulkenut rajansa, joten savanneille, miljoonakaupunkien kaduille tai Kiinan muurille on turha haikailla juoksemaan.Suurin henkilökohtainen pettymykseni oli, kun Jukolan viestin 16,5 kilometrin pituinen ankkuriosuus jää väliin. Olen viimeksi suunnistanut kilpaa toukokuussa 1984, jos armeijan kilpailuja ei lasketa mukaan. Pelkästään siksi Rovaniemen Jukola olisi ollut todellinen seikkailu!


Korona iski myös syyskuulle suunniteltuun Kuortaneen The Camp -tapahtumaamme, sillä meille äärimmäisen tärkeällä kevään myyntikaudella tapahtumaliput eivät olisi menneet kaupaksi normaaliin malliin. Monet yritykset ovat ymmärrettävistä syistä vetäneet ns. liinat kiinni, sillä tällä hetkellä lähitulevaisuus on ainakin osaksi hämärän peitossa. Tästä saimme enemmän kuin vahvan indikaation heti koronakauden aluksi. Teimme johtopäätökset nopeasti ja vahvistimme jo 16. maaliskuuta päätöksen tapahtuman siirtämisestä vuoden 2021 syyskuulle. Teimme päätöksen yhdessä Kuortaneen Urheiluopiston kanssa.


Harjoittelua korona ei periaatteessa suuremmin häiritse, mutta kieltämättä vaativimmille lenkeille itsensä motivoiminen on haastavaa, kun kuntoilutavoite siintää jossain kaukana horisontissa. Itse olen pitänyt kuntoa yllä lyhyillä hölkkälenkeillä, futispeleillä lastemme kanssa ja kevätaurinkoisilla hiihtolenkeillä. Jossain vaiheessa pitää ottaa itseä niskasta kiinni ja palata tavoitteellisemman harjoittelun pariin. Tällä hetkellä seuraava seikkailumme on klassinen maraton Maratonin kylästä Ateenaan 8. marraskuuta. Tulevat kuukaudet näyttävät toteutuuko haave ”alkuperäisen” maratonin juoksemisesta vai jatkuuko koronakausi vielä loppuvuonnakin.


Aikanaan maailma palaa raiteilleen, ja maratonseikkailijat saavat jälleen lisää muisteltavaa vanhuuden varalle. Toivottavasti se päivä koittaa pian. Kansainvälisten maratonien ollessa tauolla julkaisemme loppukevään ja kesän mittaan muisteluita menneiltä vuosikymmeniltä. Uusia blogeja odotellessa pysykää terveenä, käykää lenkillä ja unelmoikaa uusista seikkailuista!


58 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Paljastus

Comments


bottom of page