top of page
  • Mika Kulju

Las Vegas


Tämä blogi on viimeinen osa kolmen julkaisun sarjasta, jossa kerrotaan Maratonseikkailijoiden vuoden 2019 suuresta seikkailuretkestä Honoluluun ja Las Vegasiin. Ikimuistoisten Honolulun aurinkoisten päivien jälkeen suuntasimme tiistaina 10. joulukuuta Las Vegasiin, jossa ohjelmassa oli muun muassa NHL-ottelu, Grand Canyoniin tutustuminen ilmasta, Cirque du Soleilin show ja vierailu keinotekoisessa Venetsiassa. Tällä kertaa voi todellakin sanoa, että matka oli vähintäänkin yhtä tärkeä kuin päämäärä eli maratonin juokseminen.

Tiistai-iltana megalomaanisella T-Mobile Arenalla kohtasivat NHL-ottelussa Las Vegas Golden Knights ja Chicago Blackhawks. Ottelupari ei olisi voinut olla parempi: NHL:n suurin show ja Original Six -joukkue! Tapahtuma oli todellinen spektaakkeli, jossa suurin huomio kiinnittyi kaikkeen muuhun kuin jääkiekkoon. Pelkästään alkunäytelmä kesti kymmenkunta minuuttia. Show oli kokonaisuutena uskomattoman hieno kokemus. Tunsin olevani enemmänkin rock-konsertissa kuin urheilutapahtumassa. Kotijoukkue voitti 5-1, mikä tietenkin kiihdytti tunnelmaa entisestään.

Keskiviikkona matkasimme Boulder Cityyn, jonka perustivat aikoinaan Hooverin padon rakentajat. Nousimme ilmaan helikopterilla, joka lensi padon kautta Coloradojoen yli Arizonaan. Helikopterista avautuivat huikeat maisemat Grand Canyoniin, joka näyttäytyi yhtenä suurimmista luonnon ihmeistä. Lensimme kanjonissa noin 30 mailia. Aika todellakin katosi näissä erikoisissa maisemissa. Oli myös hienoa katsella muiden helikoptereiden lentoa. Paluumatkalla suurin mielenkiintoni kohdistui Mojaven autiomaan tasaisiin maisemiin. Lento kesti noin tunnin ja kymmenen minuuttia. Lennon järjestäjä oli 5 Star Helicopter, jonka pakettiin kuuluivat kuljetukset hotellistamme Tropicanasta Boulder Cityyn ja takaisin.

Myöhemmin illan alun ohjelmassa oli dinner Gordon Ramsay Burger -ravintolassa, joka oli erittäin tasokas. Seuraavaksi suuntasimme pyramidinmuotoiseen Luxoriin, jossa Cirque du Soleil esitti Robert Rodriguezin kirjoittaman shown R.U.N. Show oli sukua Sin Citylle, ja sitä mainostettiin kaikkien aikojen ensimmäisenä live-trillerinä. Omaperäisessä spektaakkelissa esiintyjät taistelivat muun muassa yleisön keskellä. Moottoripyörät olivat vahvassa roolissa.

Torstaina kävelimme The Stripin suunnassa Tropicanaa kohti hotelleihin ja kasinoihin tutustuen. Venetianin Canaletto oli kieltämättä näkemisen arvoinen kokemus keinotekoista Italian taivastaan myöten. Legendaarisista paikoista vierailimme aulassa sekä Caesars Palacessa että Bellagiossa. Kokonaisuutena Las Vegas on niin loistokkaan feikki, että se on suorastaan taidetta. Vapauden patsas, Eiffelin torni, pyramidi jne. sekoittuvat sulassa sovussa kaiken kattavaan viihdetarjontaan neonvalojen keskellä. Vierailu Frank Sinatran kuuluisaksi tekemässä kaupungissa oli todellakin elämys.

56 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page