top of page
  • Mika Kulju

Lenkkikaverin ja tiimin voima


Monelle kuntoilun harrastajalle on tuttu tunne, että työpäivän päälle lenkille ei huvita lähteä. Olo on nuutunut ja pää on raskas päivän työpaineista. Jos kuitenkin kaikesta huolimatta saa kammettua itsensä lenkille, on fiilis treenin jälkeen aivan toisenlainen. Sitä hyvänolon ja pienen itsensä voittamisen tunnetta on vaikea kuvailla. En ainakaan itse muista kertaakaan, että iltalenkille lähtöä olisi joutunut katumaan.

Monesti heikoilla hetkillä paras motivaattori on lenkkikaveri, joka potkii laiskottelijan henkisesti hereille. Sovittuna kellonaikana lenkille lähtöä ei jätetä kovin heppoisilla perusteilla väliin, ja kaverin kanssa juostessa kilometrit taittuvat monesti kuin huomaamatta mukavia rupatellessa.

Yhteislenkkejä voi hyödyntää muutenkin kuin vain itsensä motivoimiseen kaverista energiaa ammentamalla. Maratonseikkailujen kaksikolle on tullut tavaksi, että lenkki on samalla suunnittelu- ja työpalaveri. Monesti on käynyt niin, että ajatukset ovat kummasti selkiytyneet sykkeen noustessa. Turhat rönsyt ovat karsiutuneet suunnitelmista pois sitä mukaa, mitä pitemmälle lenkki on edennyt.

Itse asiassa koko Maratonseikkailujen idea lähti porukassa treenaamisesta ja kaverin kannustamisesta kuntoilun parissa eteenpäin. On hyvin kuvaavaa, että syksyllä 2016 Maratonseikkailut Oy:n perustamiseen johtanut ideapalaveri sisälsi juoksulenkin. Juuri tuolla lenkillä syntyi myös visio 42195 Adventures -tuotemerkistä, joka rekisteröitiin seuraavana vuonna.

Samaa kaveriporukassa treenaamisen kannustavaa filosofiaa olemme päässeet toteuttamaan The Campin parissa. Tuo tarina alkoi lokakuussa 2017, jolloin Kuortaneen Urheiluopistolle kokoontui joukko ihmisiä, jotka olivat kiinnostuneita itsensä kehittämisestä sekä fyysisesti että psyykkisesti. Joukko oli kaksi päivää huippuvalmentajien sparrattavana ja etsimässä uudenlaista kipinää liikuntaan. Kahden leiripäivän seurauksena syttyi innostuksen roihu, ja joukosta kasvoi parissa vuodessa oma heimonsa.

Haluatko Sinäkin mukaan kannustavaan treeniporukkaan, joka voi antaa kipinän loppuelämäksi? Sellainen voi löytyä Kuortaneelta ensi syyskuussa…

45 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page