top of page
  • Mika Kulju

Seuraava seikkailu on paluu Ranskan Rivieralle


Syksystä 2013 lähtien olemme juosseet joka vuosi vähintään yhden suuremman maratonseikkailun jollain kuuluisalla reitillä, joka tarjoaa muutakin kuin pelkkää kaupunkiasfalttia. Tutuiksi ovat tulleet muun muassa Ranskan Riviera, Loch Ness hirviötaruineen, historiallinen renessanssikaupunki Firenze, Etelä-Afrikan savannit suurine villieläimineen, Kiinan muuri paahtavassa helteessä ja Raatteen tie. Tämän vuoden ensimmäinen suuri seikkailukohde oli värikäs Rio de Janeiro, joka antoi paljon muutakin inspiraation aihetta kuin pelkästään huikean rantareittinsä.

Yleensä emme juokse samaa kisaa toista kertaa, mutta tänä vuonna teemme iloisin mielin poikkeuksen. Palaamme nimittäin marraskuun alussa Ranskan Rivieralle, jossa vierailimme maratonseikkailun merkeissä viisi vuotta sitten. Syy paluulle on hyvin yksinkertainen: Euroopasta tuskin löytyy maisemiltaan hienompaa reittiä kuin Marathon Des Alpes-Maritimes Nizzasta Cannesiin. Välimeren rantaviivaa myötäilevä maraton lähtee Nizzan kauniilta Promenade des Anglaisilta ja päättyy Cannesin Boulevard de la Croisettelle legendaarisen Carlton-hotellin viereen, josta on vain lyhyt matka filmifestivaalien kuuluisalle punaiselle matolle.

Reitti on nopea, sillä se on lähes kokonaisuudessaan tasainen. Ainoa mainittava nousu on ennen 30 kilometrin rajapyykkiä, jolloin tie vie 34 metriä merenpinnan yläpuolella olevalle mäelle. Täyden maisemamaratonin lisäksi tapahtuma on ystävällinen myös vähemmän harjoitteleville juoksun harrastajille. Maratonin voi juosta kahden hengen joukkueena, jolloin kumpikin juoksija urakoi puolikkaan. Maratonin voi taittaa myös kuuden hengen viestinä, jossa osuuksien pituus vaihtelee kolmesta kilometristä 10,8 kilometriin.

Järjestämme tähän upeaan juoksutapahtumaan viiden päivän elämysmatkan yhteistyökumppanimme Björk & Boströmin kanssa. Tervetuloa mukaan hienoihin maisemiin ja mukavaan porukkaan! Lisävauhtia treenimotivaatiolle voi hakea Kuortaneelta 20.-22.9. Pääpaino parin päivän The Camp -tsemppileirillä on ennen kaikkea hengenluonnissa ja harjoitusten tekniikassa periaatteella ”jokainen harjoittelee oman kuntonsa tasolla”. Mitään huippukuntoa Kuortaneella ei siis tarvita, mutta se voi olla myös Ranskan Rivieralle tähtäävälle hieno henkinen viimeistelyleiri. Toki leirillä pääsee halutessaan hyvässä seurassa lenkille vaikka parikin kertaa päivässä!

Mukaan maratonseikkailuun pääset:

220 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page