top of page
  • Mika Kulju

Ihmemies Simuna ja Handy Care Ring


Tutustuin Simunan Eeroon ensimmäisen kerran kesällä 2007, jolloin kärsin jälleen kerran pohjelihaksen ongelmista. Pohkeen lihasvamma pilasi tuolloin puolikkaan kisan, jolloin monia maratoneja ympäri maailmaa juossut Päivi Vuolo-Merilä suositteli kääntymistä hieroja Simunan puoleen. Oulussa vastaanottoaan pitävä hieroja oli korjannut Päivin takareisivamman kuntoon, ja vauhdikas ura pääsi jatkumaan. Päivi on itsekin kansainvälisen tason huippulääkäri, joten vinkki kannatti ottaa vakavasti.

Simuna tutki pohkeeni ja alkoi etsiä toistuvien revähdysten syytä. Selitys löytyi toukokuulta 1989, jolloin hankin jalkapallossa pahan nivelsidevamman vasempaan nilkkaani. Simuna huomasi, että nilkkavamman vuoksi kärsin ajoittaisesta telaluun ja kantaluun välin lukkiutumisesta. Siksi nilkka ei toiminut normaalisti, ja aiheutti kiristymisen pohkeessa. Simuna ”nyppäsi” telaluun ja kantaluun välin auki sekä hieroi pohjelihaksen. Operaatio ei ollut kovin miellyttävä, mutta reilu viikko myöhemmin pystyin juoksemaan ilman kipuja.

Siitä lähtien olen luottanut Simunan apuun aina, kun lihasvamma on uhannut harjoittelukautta tai johonkin koitokseen osallistumista. Viimeksi kävin Simunan käsittelyssä viikko sitten tiistaina, jolloin maestro hoiti kirraavan takareiteni kuntoon. Monet Simunan hoidot ovat opettaneet minulle yhden tärkeän seikan, joka erottaa huippuammattilaisen massasta: todellinen osaaja etsii vamman perimmäisen syyn, eikä tyydy pelkästään hoitamaan kipeää lihasta.

Näiden positiivisten kokemusteni perusteella otin vakavasti testattavaksi laitteen, jonka hieronnan ammattilainen kehitti alun perin omien kyynärpää- ja käsiongelmiensa hoitoon. Hierontatyössä alkaneet käsivaivat olivat samankaltaisia kuin tyypilliset tennis- ja golfkyynärpäävaivat. Simunan mukaan käsiongelmat johtuvat usein kyynär- ja tai olkavarren lihaskalvojen yhteenliimautumisesta. Tämä lisää lihasten välistä kitkaa sekä aiheuttaa lihasten kiinnityskohtien ärsyyntymistä ja lihaskalvokipua.

Handy Care Ring-hoitorengas on hoitoväline, joka on tarkoitettu tennis- ja golfkyynärpään sekä hiirikäden kivuliaiden käsiongelmien hoitoon. Renkaan avulla on mahdollista helpottaa käsivarren lihasten kireyttä, jolloin lihasten oma paranemisprosessi pääsee käynnistymään. Eero Simuna on idean isä. Apunaan hänellä on ollut yrittäjä Harri Ylitalo, joka on toiminut lähinnä materiaalien kehittäjänä.

”Simuna”-ihmerinkulaksikin kutsutun hoitorenkaan teho perustuu hierontakumeihin, joita pyöritetään käsivarren ympärille pujotettavan renkaan avulla. Samanaikainen poikittainen hieronta vapauttaa kireydet niin sormien ojentaja- ja koukistajalihaksista kuin käsivarren kiertäjälihaksista, eli extensori-, flexori-, pronaattori- ja supinaattori-lihaksista. Hoito ei välttämättä tarvitse rasvaa. Vaikutukset tuntuvat yleensä ensimmäisestä hoitokerrasta alkaen ja tulokset saavutetaan parissa viikossa, 2-4 kertaa viikossa tapahtuvan hieronnan kuluessa.

534 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page