top of page
  • Mika Kulju

48 tunnin keikka Las Palmasissa


Vaihtelun vuoksi Maratonseikkailujen kiertueohjelmassa on tälle vuodelle kaksi puolikasta, joista ensimmäinen juostiin viime sunnuntaina Las Palmasissa Gran Canaria Marathonin yhteydessä. Kisa valikoitui kalenteriin pääasiassa siksi, että se toi sopivan breikin Suomen synkkään talveen, joka ei juuri juoksijaa hemmottele. Toinen syy oli, että kohde oli molemmille seikkailijoille uusi.

Gran Canaria Marathon on kohtuullisen suuri tapahtuma, joka vetää puoleensa yhteensä yli 6000 juoksijaa maratonille, puolikkaalle ja kympille. Kisakeskus on ostoskeskus Las Arenas, joka sijaitsee Playa de las Canterasin välittömässä läheisyydessä. Hotellivalintamme oli jälleen tarkoituksella lähellä kisakeskusta, sillä mikään ei ole turhauttavampaa kuin tuhlata energiaa aamulla kisapaikalle matkustamiseen. Tällä kertaa matkaa hotellilta lähtöpaikalle oli noin kilometri mukavaa rantakatua.

Gran Canaria Marathonin puolikas on kaupunkijuoksua ensimmäiset 3,5 kilometriä, minkä jälkeen käännytään rantaviivalle Santa Anan katedraalin suuntaan. Kun matkaa on taitettu 7,5 kilometriä, on vuorossa käännös takaisin samaa rantareittiä. Reittiosuus 12-18 kilometrin välillä on jälleen kaupunkijuoksua, minkä jälkeen siirrytään pitkälle ”loppusuoralle” Playa de las Canterasin rantakadun kivetykselle. Kokonaisuutena reitti on mielenkiintoinen aurinkoisten merimaisemiensa ansiosta.

Puolikkaalla oli huollossa neljä juomapistettä, jotka riittivät mainiosti kaltaisillemme hölkkäilijöille. Puolikkaan juoksijat lähtivät matkaan aamulla klo 8.30 yhtä aikaa täyden maratonin juoksijoiden kanssa, mikä loi hienosti suuren tapahtuman tunnelmaa. Aamulla lähtöpaikalle kävellessä lämmintä oli 13 astetta, mikä sopi suomalaisen nahalle oikein mainiosti. Helleraja meni rikki vasta aamupäivän edetessä kohti puoltapäivää.

Järjestelyt olivat kaikkiaan toimivat, ja ainoana miinuksena voi todeta puolikkaan ylipitkän matkan. Maalissa Suunto näytti juostuksi reitiksi 21,54 kilometriä, enkä ollut ainoa joka totesi saman mittavirheen järjestäjien ilmoittamassa matkassa. Jokainen juoksija tietää, että lopussa reilut 400 metriä ”ylimääräistä” voivat tuntua melkoisen pitkältä…

Kokemuksena Gran Canaria Marathon oli suosittelemisen arvoinen. Työkeikkamme kesti paikanpäällä Las Palmasissa vain pari vuorokautta, mutta siinäkin ajassa ehti kokea ja nähdä kaikenlaista. Urheiluihmiselle UD Las Palmasin lauantainen kotipeli Valenciaa vastaan oli elämys siinä kuin puolikkaan juokseminen.


125 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page