top of page
  • Mika Kulju

Juokse maaliin ja punaiselle matolle!


Euroopasta tuskin löytyy maisemiltaan hienompaa reittiä kuin Marathon Des Alpes-Maritimes Nizzasta Cannesiin. Ranskan Rivieralla Välimeren rantaviivaa myötäilevä maraton lähtee Nizzan kauniilta Promenade des Anglaisilta ja päättyy Cannesin Boulevard de la Croisettelle legendaarisen Carlton-hotellin viereen, josta on vain lyhyt matka filmifestivaalien kuuluisalle punaiselle matolle. Lähes koko maratonin ajan juoksijat pääsevät nauttimaan upeiden hiekkarantojen lisäksi huikeista alppimaisemista lumisine vuorenhuippuineen.

Reitti on nopea, sillä se on lähes kokonaisuudessaan tasainen. Ainoa mainittava nousu on ennen 30 kilometrin rajapyykkiä, jolloin tie vie 34 metriä merenpinnan yläpuolella olevalle mäelle. Täyden maisemamaratonin lisäksi tapahtuma on ystävällinen myös vähemmän harjoitteleville juoksun harrastajille. Maratonin voi juosta kahden hengen joukkueena, jolloin kumpikin juoksija urakoi puolikkaan. Maratonin voi taittaa myös kuuden hengen viestinä, jossa osuuksien pituus vaihtelee kolmesta kilometristä 10,8 kilometriin.

Maratonseikkailijat testasivat maratonreitin vuoden 2013 kisassa ja ihastuivat molempien kaupunkien sykkeeseen. Seikkailijoiden ja filmitähtien Riviera jätti ikuisen jälkensä kaksikon sieluun, joten paluu Välimeren maisemiin oli väistämättä edessä jossain vaiheessa elämän polkua.

Tänä vuonna Maratonseikkailut aloitti yhteistyön matkatoimisto Björk & Boströmin kanssa. Yhteistyön tuloksena ensimmäisen Maratonseikkailut elämysmatkan kohteeksi valikoitui kuin itsestäänselvyytenä Marathon Des Alpes-Maritimes, joka juostaan tänä vuonna ensi sunnuntaina. Maratonseikkailut matkaa ensi vuoden kisaan, joka juostaan sunnuntaina 4. marraskuuta 2018.

Elämysmatka lanseerattiin Maratonseikkailut Firstbeat Campilla Kuortaneen Urheiluopistolla lokakuun alussa. Heti tuoreeltaan mukaan ilmoittautui leiripäivien innoittamana useampi juoksija kokeneista konkareista ensikertalaisiin. Kaikille seikkailuun lähtijöille on tiedossa takuuvarmasti hieno elämys, joka kannattaa kokea ainakin kerran elämässä. Juuri siksi maratonseikkailijat palaavat Nizzan ja Cannesin maisemiin ensi vuonna. Jari tosin otti varaslähdön ja kävi testaamassa tuttuja reittejä uudelleen jo pari viikkoa sitten!

247 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page