top of page
  • Mika Kulju

Peking on historian aarreaitta


Mikäli maratonilla aikoo juosta parhaan mahdollisen tuloksen, kannattaa majapaikka hankkia mahdollisimman läheltä kisakeskusta. Näin välttyy turhalta matkustamiselta, joka monesti syö suorituskyvystä parasta terää. Jos taas etsii maratonseikkailusta elämystä, kannattaa majapaikka valita nähtävyyksien mukaan. Great Wall Marathonilla jälkimmäinen vaihtoehto merkitsi majapaikan valintaa Pekingistä, jossa sightseeing-kohteita riittää vähintäänkin viikoksi.

Yksi Pekingin mielenkiintoisimmista kohteista on Taivaallisen rauhan aukio, jonka välittömässä yhteydessä ovat myös Maon mausoleumi ja Kielletty kaupunki. Taivaallisen rauhan aukion sanotaan olevan maailman suurin tori, jolle kiinalaisen uskomuksen mukaan mahtuu miljoona ihmistä. Kielletty kaupunki on puolestaan muinaisten keisarien valtava palatsialue, joka rakennettiin pääosin 1400-luvulla. Tavallisilta ihmisiltä oli sinne pääsy kielletty.

Valtava alue on myös historiallinen keisarillinen Kesäpalatsi, joka sisältää muun muassa Kunming-järven. Alun perin uljas Kesäpalatsi rakennettiin jo 1700-luvulla, mutta nykyiseen loistoonsa se restauroitiin Pekingin olympiakisoja (2008) varten. Maratonseikkailijoilla oli Kesäpalatsin vierailun yhteydessä tuuria, sillä juuri silloin pienellä oopperalavalla esiintyi huikea kiinalainen naamiotanssija. Hän todellakin hämmästytti yleisönsä vaihtamalla ”kasvonsa” useaan otteeseen silmänräpäyksessä. Esitys oli perinteistä itämaista taikuutta ja Sichuan-oopperan taitoa parhaasta päästä! Todellinen naamioiden kuningas!

Muita suosittuja vierailukohteita ovat muun muassa Taivaan palatsi, eläintarha kuuluisine pandoineen ja linnunpesää muistuttava olympiastadion. Mielenkiintoisin vierailukohde lienee kuitenkin Kiinan muuri, jolla osa maratonistakin juostaan.

Noin minuutin pikakooste koko reissusta.

44 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page