top of page
  • Mika Kulju

Katse kohti Kiinan muuria!


Innostuin aikoinaan maratonseikkailuista varsinkin kahden tapahtuman innoittamana. Nämä olivat The Big Five Marathon Etelä-Afrikassa ja The Great Wall Marathon Kiinassa. Maratonin juokseminen savannilla villieläinten keskellä tai Kiinan muurilla kuulostivat seikkailuilta isoilla kirjaimilla!

Etelä-Afrikan lumo tuli koettua juhannuksena 2016, ja seuraavaksi unelmia toteutetaan toukokuussa Pohjois-Kiinassa. Minkälaiseen seikkailuun olemme sitten tällä kertaa lähdössä? Käytännössä Kiinan muuri on sarja luonnon- ja tiilikivistä sekä tiiviiksi pakatusta maasta rakennettuja linnoituksia. Muuri on pääosin 6-8 metriä leveä ja 8-16 metriä korkea. Kiinan muurin koko pituus (21 196,18 kilometriä) mitattiin viisi vuotta kestäneessä kartoituksessa, joka saatiin valmiiksi vuonna 2012. Tuolloin arkeologit rekisteröivät muurin pituudelta lähes 44 000 historiallisesti merkittävää kohdetta, joista tärkeimmät ovat puolustusrakennelmia.

Kiinan muurin historia on täynnä verta, hikeä ja kyyneleitä. Muuri sai alkunsa 200-luvulla eaa., kun erillisiä muureja yhdisteltiin suojaksi pohjoisen mongolien hyökkäyksiltä. Eräissä vaiheissa rakentamiseen osallistui Kiinan koko miesväestö, josta kuoli työn parissa arviolta noin miljoona. Muurin uusimmat osat rakennettiin 1600-luvulla. Muurista tuli hyödytön vuonna 1644, kun Kiinan raja ulottui sen pohjoispuolelle. Muurin annettiin rapistua vuosisatoja, kunnes 1900-luvulla se korotettiin Maon Kiinassa tärkeäksi kansalliseksi symboliksi.

Tällaisessa huikeassa historiallisessa miljöössä jatkamme seikkailujamme, joista ei haasteita puutu. Jälleen kerran lähtöviivalla tulee mietittyä elämän tarkoitusta, joka lienee itsensä haastaminen ja voittaminen säännöllisin väliajoin. Toukokuun 20. päivänä Kiinan muurilla odottaa 5 164 porrasaskelman ja 42 195 metrin pituinen haaste!

Blogin kuvat: Albatros Adventure Marathon.

282 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page