top of page
  • Mika Kulju

Valontuoja Ledlenser XEO 19R


Mikäpä olisi parempi paikka testata otsalamppua kuin pilkkopimeä suomalainen metsä tammikuisena iltana. Kymmenen pakkasasteen mukavassa kelissä suksitulla parin tunnin hiihtolenkillä Ledlenser XEO 19R tekee arktisissa olosuhteissa erittäin hyvän vaikutuksen hurjalla valotehollaan ja monipuolisilla ominaisuuksillaan.

Maksimissaan peräti 2000 lumenin teholla valaisevaa otsalamppua on ilo käyttää, sillä se tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia nauttia maastosta maisemineen pimeälläkin.

Ladattava Ledlenser XEO 19R tuottaa valonsa kahdella led-yksiköllä, joiden valokeilaa voidaan erikseen tarkentaa portaattomasti ympyränmuotoisesta lähivalosta tarkaksi kaukovaloksi. Tämä patentoitu heijastinlinssijärjestelmä on kehitetty maailman johtaviin valontutkimuslaitoksiin kuuluvan saksalaisen OEC AG:n (Optics and Energy Concepts) kanssa.

Kaikkiaan laite edustaa teknisiltä ominaisuuksiltaan maailman ehdotonta huippua. Optisense-tekniikka antaa automaattisesti tarpeeseen sopivan määrän valotehoa. Kirkkaussensori aistii kohteen valoisuutta ympäröivästä alueesta ja muuttaa valotehoa kohteen etäisyyden sekä vallitsevien valo-olosuhteiden mukaisesti. Optisense-toiminto säästää akkua ja antaa juuri oikean määrän valoa kussakin tilanteessa.

Olennaista laitteessa on myös 472 gramman kevyt paino, joka ei juurikaan menoa hidasta: valaisinosa 132 grammaa, pääpanta 60 grammaa ja akku 280 grammaa. Valaisinpäätä ja akkuyksikköä voi käyttää myös käsilamppuna. Järeää akkuyksikköä (7,4 V 5200 mAh) voi hyödyntää myös erillisenä Power Bankina, joka sopii erinomaisesti vaikkapa kännykän lataamiseen. Myös lisävarustevalikoima on todella kattava pitäen sisällään mm. jatkojohdon, neopreenilaukun, polkupyöräkiinnikkeen, kypäräkiinnikkeen, GoPro-kiinnikkeen ja vyöklipsin.

Jatkossa tulemme testaamaan Ledlenserin tuotteita juoksulenkeillä sekä pitemmillä hiihtovaelluksilla.

Listätietoja: www.nordictrail.fi

85 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page