top of page
  • Mika Kulju

1433 maratonin pöytäseurue!


Olen elänyt koko 47 vuoden ikäni tavalla tai toisella urheilun parissa, mutta harvoin olen tuntenut itseäni samalla tavalla aloittelijaksi kuin sunnuntaisella ravintolaillallisella Lanzarotella. Seitsemän hengen pöytäseurueessamme oli kokemusta peräti 1433 maratonin verran!

Pelkästään seinäjokelainen Mauri Volama on juossut vuodesta 1983 lähtien 754 maratonia, mikä vie hänet koko Suomen määrärankingissa kolmossijalle. Tuollaisen luvun rinnalla omat lenkkeilyt vaikuttavat lähinnä poikien puuhastelulta… Mielenkiintoisimmaksi maratonkokemuksekseen Mauri nosti Tiberias-maratonin Genesaretinjärven maisemissa, joten kenties tuosta vinkistä pitää ottaa vaari tulevia seikkailuja suunniteltaessa.

Päädyimme Maurin ja muiden tekijämiesten seuraan sattuman kaupalla. Illallisen tarina juontaa parin viikon päähän, kun olimme Jarin kanssa lenkillä Torniossa. Tuolloin seuranamme juoksi hetken Naalisvaaran Reijo, joka on tuttu kaveri omilta urheiluajoiltani jo 30 vuoden takaa. Reijo kertoi juoksevansa seitsemännen Lanzaroten maratoninsa, ja sovimme treffeistä kisapaikalla (valokuvasin Reijon 32 kilometrin kohdalla ja pari noista otoksista on tämän blogin kuvituksena).

Tyylikkään sulavasti askeltava Reijo on juossut tätä kirjoitettaessa 164 maratonia, joista ensimmäinen oli Jyväskylässä vuonna 1973 (parhaimmillaan torniolainen on juossut ajan 2.42). Reijon tavoitteena on juosta 200 maratonia täyteen, joten tekemistä riittää vielä muutamaksi vuodeksi, kuten muillakin pöytäseurueemme miehillä.

Reijon ja Maurin lisäksi illallisella olivat kanssamme Hannu Kosonen, Heino Kosonen ja Lasse Lappalainen, jotka ovat kaikki kokeneita maratonkonkareita. Tämä porukka on yhdessä kiertänyt maailman maratoneja vuosikymmenestä toiseen.

154 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page