top of page
  • Mika Kulju

Lanzaroten palmujen katveessa


Yksi maratonseikkailujen hienoista hetkistä on numerolapun haku. Viimeistään numerolapun sisältävän kisakassin käsiin saadessaan tunnelma alkaa virittyä kohti edessä olevaa haastetta. Adrenaliini nousee ja askel kevenee kuin itsestään. Näin oli tälläkin kertaa.

Olennainen osa onnistunutta kisakokemusta on myös majapaikan valinta. Kokemus on osoittanut, että majapaikka kannattaa hakea mahdollisimman läheltä kisakeskusta ja lähtöpaikkaa: maratonin aamuna voi keskittyä olennaiseen, kun kisapaikalle ei tarvitse matkustaa pitkää matkaa. Joka paikassa tämä ei ole mahdollista, mutta Lanzarotella onnistuimme majoituksen suhteen erinomaisesti. Melia Salinas on laadukas viiden tähden hotelli vain reilun sadan metrin päässä kisakeskuksesta.

Kisakeskus oli varsin vaatimaton iso teltta, joka ei tarjonnut kovin suurta elämystä. Suuret kehut voi antaa kisakanslian väelle, jonka asenne näytti olevan yhtä aurinkoinen kuin Lanzaroten sää. Hymyn huulille sai myös kisakassi, joka sisälsi laajan valikoiman tavaraa juoksupaidasta lippalakkiin. Mielenkiintoinen oli myös vierailu kisakeskuksen viereisessä urheiluhenkisessä Sands Beach -hotellissa, jossa on pieni, mutta varsin laadukas urheilukauppa.

Illan pastaparty kisakeskuksessa tarjosi osallistumismaksun hinnalla koomisen kokoisen annoksen, joka oli lähinnä sisäänheittäjä pienen ravintolan muulle tarjonnalle. Partyn parasta antia oli lapsille tarkoitettu show, joka näytti kiinnostavan myös aikuisia. Kenties se johtui näyttävästä sambatanssijattaresta, joka ei ollut tuhlannut rahojaan liian suureen määrään vaatekangasta.

56 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page