top of page
  • Mika Kulju

Testi-iltapäivä Ylläksen tunturimaisemissa


Mikä voisi olla parempi paikka maastopyöräilyvarusteiden testaukselle kuin Ylläs, jossa reittejä on kehitetty viimeisen viiden vuoden aikaan suorastaan ihailtavalla tavalla. Tällä kertaa toisena asiantuntijana oli urheilun monipuolinen harrastaja Tero Kasala, jonka henkilöhistoriaan kuuluu muun muassa 1000 kilometrin Tour Transalp yhdeksän vuotta sitten. Majapaikkamme oli Teron vuokrattava laadukas Ylläksen mökki, josta on helppo lähteä talvella hiihtämään ja kesäkaudella pyöräilemään. Tällä kertaa Tero valitsi testiä varten reitin, joka palkitsi kaltaiseni harrastelijan valokuvauksellisessa Tuomikurussa.

Testissä olivat Bikesterin verkkokaupasta Giro Terraduro Mid -kengät ja Löffler GTX Active -päällihousut. Kenkien osalta kyseinen Giron malli oli erittäin sopiva kaltaiselleni korkean jalkaholvin kulkijalle, jolle vasemman koiven urheiluvammojen jäljiltä monikaan kenkämalli ei sovellu. Kengän pohjarakenne on sopivan jäykkä pitkiäkin ajomatkoja varten, mutta toisaalta etuosa joustaa sopivasti kävellessä, mikä on tärkeä ominaisuus vaativimmissa maastoissa. Lisäksi etuosan vahvistus on hieno ominaisuus, joka suojaa kolhuilta. Vedenpitävää pintamateriaalia puolestaan oppi arvostamaan testipäivän tihkusateessa. Kaiken kaikkiaan ensikokemuksen fiilis oli ”menee jatkoon”. Varsinaisen arvosanan voi tietenkin antaa vasta pitemmän käyttökokemuksen jälkeen.


Testissä olleista Löfflerin päällihousuista innostuin vielä enemmän kuin Giron kengistä, sillä niille löytyy monipuolista käyttöä myös maastopyöräilyn ohella. Testipäiväksi osui noin kymmenen astetta lämmintä ja kostea keli, ja näissä olosuhteissa Löfflerin housut olivat parhaimmillaan. Monipuolisen kokemuksen saamisemiksi annoin housut testikäyttöön myös vaimolleni Erjalle, joka pyöräilee lähes päivittäin yli 40 kilometriä työpäivän puitteissa. Tällä kertaa kolmelle testipäivälle osui sekä kaatosadetta että aamupakkasta. Erjan kommentit seuraavassa:


”Olen kokeillut innokkaana pyöräilijänä vuosien varrella yhtä ja toista erilaisista materiaaleista valmistettuja pyöräilyhousuja, mutta nyt Löfflerin maastopyöräilyhousujen tekninen materiaali Gore-Tex Active 2.0 osoittautui maineensa veroiseksi. Toisella testikerralla oli nimittäin oikein tyypillinen lokakuinen sää: satoi, tuuli ja mittari näytti lähtöhetkellä vain astetta lämmintä. Ilokseni materiaali toimi juuri niin kuin tuoteselosteessa luvattiinkin. Olen varma, että nämä housut tulevat jatkossa olemaan aina matkassani pyöräilyrepussa, vaikka lähtöhetkellä olisi millainen ilma hyvänsä.”


”Hyvä puoli on myös siinä, että ne toimivat kylmemmillä ilmoilla kuorihousun tavoin. Tyypilliset suomalaiset kelit, kun tuppaavat muuttumaan nopeasti pidemmän pyörälenkin aikana. Toki satsasin varsinkin toisella ja kolmannella kylmemmillä testikerroilla kerrospukeutumiseen. Puin housujen alle merinovillaisen aluskerraston sekä tavalliset Löfflerin pyöräilyhousut. Tällöin housujen käyttöominaisuudet mielestäni vain paranivat. Lisää plussaa tuli napakasta ja säädettävästä tuplakiristyksestä, joka piti sääriosan tiiviissä paketissa. Lisäksi tarranauhat on varustettu heijastimilla. Ainoa pienoinen miinus tuli esille sateella. Silloin housujen pintamateriaali luisti jonkin verran pyörän penkissä. Toinen seikka on miesten mallista johtuva, mutta taas omaan makuuni hieman lyhyehkö housujen vyötärön korkeus, joka tosin on helposti korjattavissa paidan ja takin pituudella.”


216 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page