top of page
  • Mika Kulju

Parhaat seikkailuvinkit koronan jälkeiseen aikaan

Päivitetty: 31. jouluk. 2020


Elämme erikoisia aikoja koko maailmanhistorian kannalta, sillä korona-aikakausi ei ole vielä lopussa. Maratonseikkailijoiden ulkomaanmatkat ovat määrittämättömän pitkällä tauolla, sillä nykytilanteessa olisi moraalisesti erittäin arveluttavaa reissata maailmalla. Kun maailma jonain päivänä palaa turvallisemmaksi, on jälleen aika suunnitella uusia seikkailuja suurkaupungeissa, erämaissa, aavikoilla ja viidakoissa. Parempia aikoja odotellessa kipaisemme joitakin hölkkiä Suomessa, julkaisemme blogeja ja jatkamme 23.-25. syyskuuta 2021 järjestettävän The Camp 4.0 -tapahtuman järjestelyjä Kuortaneen Urheiluopistolla.


Seuraavassa muistoja vuosien varrelta ja tulevaisuuden visioita. Listat ovat samalla parhaat seikkailuvinkit koronan jälkeiseen aikaan!


Jarin TOP 5 maratonelämykset

1. The Big Five Marathon, Etelä-Afrikka 2016

”Juosta Afrikan savanneilla ja nähdä samalla ainutlaatuinen luonto ja eläimet! Jotkut puhuvat, että kyseessä on maailman rankin maraton ja sen voin allekirjoittaa.”

2. Berlin Marathon, Saksa 2009

”Ensimmäinen on aina uniikki muisto. Läpi meni ja into vaan kasvoi jatkaa eteenpäin.”

3. Marathon des Alpes-Maritimes, Ranska 2013 ja 2018

”Ranskan Riviera on ollut aina suosikkikohteitani. Juokseminen upeaa rantareittiä Nizzasta Cannesin punaiselle matolle ei jätä ketään kylmäksi.”

4. The Great Wall Marathon, Kiina 2017

”5264 askelmaa legendaarisella Kiinan muurilla ja siihen päälle vaativa vuoristoreitti +39°C helteessä oli koettelemus, jonka muistaa aina, vaikka tästä tapahtumasta ei muuten erikoiset muistot jääneetkään.”

5. London Marathon, Iso-Britannia 2019

”Lontoo vei Honolulusta voiton, vaikka viime vuoden molemmat maratonit ovatkin omassa kastissaan, puhumattakaan siinä välissä olleesta Hetta-Pallas ultrapolkujuoksusta. Lontoossa sykähdytti kaupungin lisäksi se mahtava juoksijakollegoiden määrä ja tunnelma, kuten ensimmäisessä Berlinin maratonissa.”


Mikan TOP 5 maratonelämykset

1. The Big Five Marathon, Etelä-Afrikka 2016

”Maraton villieläinten keskellä savannilla ja ylängöllä. Once in a lifetime experience!!!”

2. Rio de Janeiro Marathon, Brasilia 2018

”Tässä kaupungissa olin aina halunnut vierailla. Kaupunki tarjosi maratonin ohessa uskomattoman hienoja kohteita: Maracana, Copacabana, Ipanema, Sokeritoppavuori, Kristus-patsas…”

3. Marathon du Médoc, Ranska 2019

”Tämän maratonin karnevaalitunnelmaa on vaikea ylittää. Viininmaistelun ansiosta elämäni rennoin ja hilpein kuntoilukokemus.”

4. Loch Ness Marathon, Skotlanti 2014

”Hirviön jäljillä hienoissa maisemissa. Rakastuin mieleiseeni nummimaisemaan välittömästi.”

5. Stockholm Marathon, Ruotsi 1993

”Muutama vuosi kilpaurheilu-uran päättymisen jälkeen olin hyvässä kunnossa. Maraton ei ole koskaan myöhemmin tuntunut yhtä kevyeltä.”


Seikkailusuunnitelmia korona-ajan jälkeen:


152 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page