top of page
  • Jari Laakso

Luotettavuus ja laatu testataan kriisissä


Tein suuren elämäntaparemontin vuonna 2009, jolloin juoksin Berliinissä ensimmäisen maratonini. Sen jälkeen maratonseikkailuja on riittänyt – samoin kuin muita erikoisia sattumuksia yrittäjän arjessa: muun muassa olen telonut itseni vakavassa lasketteluonnettomuudessa, kärsinyt raskaasta työuupumuksesta ja sairastanut aivokalvontulehduksen. Viimeiset kymmenkunta vuotta ovat olleet kaikkiaan vaiherikkaita.


Katastrofin osuessa kohdalle yrittäjä on melkoisen yksinäinen piru tulipaloja sammuttelemassa. Tässä aiheessa voin sanoa olevani asiantuntija! On tärkeää, että yrityksen arki pyörii silloinkin, kun itse yrittäjä on heikommassa hapessa tai hetkellisesti kokonaan poissa pelistä. Sairauspoissaolon kustannus on työnantajalle suuri ja kustannuksia lisäävät muun muassa sijaisjärjestelyt ja se, että asiakkaita ei voi laskuttaa suunnitellusti. Varsinkin aloilla, joilla työntekijä on yrityksen lippulaiva, tuo vakuuttaminen työnantajalle turvaa.


Kokemusteni jälkeen olen oppinut arvostamaan kokonaisvaltaista hyvinvoinnista huolehtimista, minkä ansiosta voin paremmin kuin koskaan. Samalla olen oppinut arvostamaan yhteistyötä luotettavan ja vakaan vakuutusyhtiön kanssa. Yli neljännesvuosisadan pituisella yrittäjän kokemuksella voin suositella Fenniaa, johon olen pystynyt luottamaan sekä hyvinä että huonoina hetkinä.


Fennia kannustaa asiakkaitaan työkyvyn ylläpitämiseen muun muassa työturvallisuuteen liittyvän osaamisen jakamisella. Kattavalla vakuuttamisella huolehditaan siitä, että työntekijä pääsee nopeasti hoitoon, oli sitten kyse vapaa-ajan harrastuksessa sattuneesta tapaturmasta tai vakavasta sairastumisesta. Työterveyden ja vakuutuksen vaivaton yhteistyö auttaa työkyvyn ylläpidossa ja Pihlajalinnan kanssa yhteistyössä tarjottu Hyvinvointiturva madaltaa kynnystä kattavalle henkilöstön hyvinvoinnista huolehtivalle kokonaisuudelle.


Fennia suosittelee kaikkia yrityksiä vakuuttamaan työntekijät työajan lisäksi myös vapaa-ajalle, sillä myös vapaa-ajalla sattuneiden tapaturmien nopea hoito on tärkeä työkyvyn ylläpitämiseksi. Vakuutuksen on hyvä kattaa myös urheilu. Sairauskuluvakuutus kannattaa myös ottaa kaikille työntekijöille nopean hoidon ja oireiden selvittelyn takia. Hyvä turva tuo turvallisuuden ja välittämisen tunnetta ja on myös hyvä keino sitouttaa työntekijöitä.


Yksityishenkilön sairauskuluvakuutus (Terveyden turva) on voimassa kaikissa urheilulajeissa ja kilpaurheilussa 20-vuotiaaksi saakka ilman erillistä urheilulaajennusta. Näin vanhemmat voivat turvata lapsen ja nuoren erilaisiin lajikokeiluihin ja kilpailuihin ilman, että tarvitsee miettiä vakuutuksen kattavuutta lajien osalta. Yli 20-vuotiaat voivat laajentaa sairauskuluvakuutuksensa lisämaksulla voimassa olevaksi kilpaurheilussa ja nimetyissä lajeissa. Lajit, joihin urheilulaajennus tarvitaan, kerrotaan vakuutusehdoissa. Niissä on myös kerrottu lajit, joihin vakuutusta ei voi laajentaa.

73 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commenti


bottom of page