top of page
  • Eero Simuna

Hierojasta keksijäksi


”Juohan tänään paljon vettä! Parin päivän päästä voit aloittaa rinkulakäsittelyn. Eiköhän se hiirikäsi saada taas kuntoon!” Näillä sanoilla saattelen asiakkaani hierontahuoneesta. Asiakkaalla on kädessään pakkaus, jonka kansikuvassa komeilee mintunvihreä rengas. Sama kuva on myös työhuoneeni ulko-ovessa. Mistä ihmeestä oikein on kyse?

”Rinkula”, oikealta nimeltään Handy Care Ring, on luomukseni – itsehoitoväline käsivaivoihin ja niiden ennaltaehkäisyyn. Euroopan unionin alueella patentoitu ja mallisuojattu tuote syntyi alun perin omasta tarpeestani. Teen fyysisesti raskasta työtä, soitan kitaraa ja harrastan monenlaista liikuntaa. Lähes kaikki tekemiseni kuormittavat käsiä.

Olen tehnyt Oulussa pitkän uran hierojana, ja työskentelen päivittäin erilaisten rasitusvammojen ja kiputilojen parissa. Joitakin vuosia sitten kärsin kuitenkin itse samoista vaivoista kuin moni asiakkaani: käsivarsi kipeytyi, ja leikkaus oli jo suunnitteilla.

Aloin kehitellä välinettä, jolla voisi itse hieroa käsivarren lihaksia, ja syntyi prototyyppi hierontarenkaasta. Säännöllisen käytön myötä kivut alkoivat helpottaa ja hävisivät lopulta kokonaan, eikä leikkausta enää tarvittu. Siitä lähti ajatus, että voisin auttaa myös muita tenniskyynärpäästä, hiirikädestä ja muista käsivarren kiputiloista kärsiviä.

Hoitorenkaan teho perustuu kumisiin hierontatutteihin, jotka ovat säädettävissä jokaisen käyttäjän käsivarteen sopiviksi. Rengasta pyöritetään käsivarren ympärillä, jolloin tuttien poikittainen liike vapauttaa kireyttä niin sormien ojentaja- ja koukistajalihaksista kuin käsivarren kiertäjälihaksista.

Hyviä tuloksia voi saada jo parissa viikossa, kun hoitorengasta käyttää säännöllisesti. Vaikutukset tuntuvat yleensä jo ensimmäisellä hoitokerralla. Renkaalla voi myös ennaltaehkäistä vaivoja ennen kuin ne äityvät liian pahoiksi. Käytän itse Handy Care Ringiä viikoittain ylläpitämään käsieni toimintakykyä.

Matka prototyypistä valmiiksi tuotteeksi vei muutamia vuosia. Tuotekehittelyyn tuli mukaan yrittäjä Harri Ylitalo, ja koekäyttäjien palautteen perusteella Handy Care Ring sai lopullisen muotonsa 2017. Hoitorenkaan valmistaminen kotimaassa on ollut Simunalle alusta asti tärkeä lähtökohta. Handy Care Ring onkin pakkausta ja postituspussia myöten suomalainen tuote, ja itse rengas valmistetaan vieläpä ihan kotinurkillani, Kempeleessä.

Nyt työhuoneen ulko-oven kello kilisee. Seuraava asiakas astuu sisään. ”Tervetuloa, sulla oli se käsi vaivana? Käypä peremmälle, niin aletaan tutkimaan.”

Blogin kirjoittaja on työskennellyt hierojana lähes kolmenkymmenen vuoden ajan ja hoitanut monien maratoonareiden jalat takaisin juoksukuntoon urheiluvammojen jäljiltä. Maratonseikkailujen Mika Kulju on hyödyntänyt Eero Simunan palveluja ja asiantuntemusta vuodesta 2007 lähtien.

85 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page