top of page
  • Jari Laakso

Maratonseikkailut testaa: juoksulenkki uuden sukupolven lumikengillä


Olen kokeillut silloin tällöin lumikenkiä vaihteluna perinteiselle talviharjoittelulle. Tällä kertaa minulle avautui mahdollisuus uusien kokemusten hankkimiselle kokonaan uuden tuttavuuden parissa. Kiitokset Nordic Trailille tästä hienosta testimahdollisuudesta!

Uuden sukupolven Crescent Moon Eva All-Foam -lumikenkä on mainostekstin mukaan kuin talvirenkaan ja urheilukengän yhdistelmä, jonka ominaisuudet takaavat joustavan ja rullaavaan askeleen. Se on aika paljon luvattu lumikengältä! Kokemukseni perusteella on totta, että mainostekstin mukaisesti joustava materiaali ja optimaalinen muotoilu mahdollistavat jalan normaalin liikkeen ja luonnollisen kävelyn sekä jopa juoksemisen lumessa.

Suurin ero perinteiseen lumikenkään on siinä, että Eva All-Foamilla on siteen jämäkkyyden vuoksi helpompi liikkua, kun kanta ei pääse nousemaan kuin suksessa ikään. Perinteisessä lumikengässä kantopinta on tosin laajempi, mikä mahdollistaa liikkumisen yleensä syvässäkin lumessa.

Eva All-Foam on sen sijaan parhaimmillaan ohuemmassa lumipeitteessä, jolloin sillä pystyy juoksemaankin jopa hyvin. Testin perusteella askel on kevyen tuntuinen myös kovemmassa maastossa. Ilman perinteisille lumikengille tyypillistä saranamekanismia ne toimivat melkein kuin tavalliset vaelluskengät.

Testin jälkeen kiinnostuin myös valmistajasta. Boulderissa, Coloradossa sijaitseva Crescent Moon on perustettu vuonna 1997. Merkki on Suomessa varsin tuntematon, mutta Yhdysvalloissa Crescent Moon on tunnettu lumikenkien valmistaja.

88 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page