top of page
  • Mika Kulju

Vuoden 2018 seikkailut vielä kerran!


Ennen uusia seikkailuja katseen voi suunnata vielä kerran menneeseen vuoteen ja sen kohokohtiin, jotka toivottavasti antavat inspiraatiota kuntoiluelämyksien metsästäjille. Vaihtelun vuoksi Maratonseikkailujen kiertueohjelmassa oli vuodelle 2018 kaksi puolikasta, joista ensimmäinen juostiin tammikuussa Las Palmasissa Gran Canaria Marathonin yhteydessä. Kisa valikoitui kalenteriin pääasiassa siksi, että se toi sopivan breikin Suomen synkkään talveen, joka ei juuri juoksijaa hemmottele. Toinen syy oli, että kohde oli molemmille seikkailijoille uusi. Kokemus oli sen verran hieno, että tammikuun ”aurinkopuolikkaasta” tuli Maratonseikkailujen vakio-ohjelmanumero.

Vuoden suuri pääseikkailu oli Rio de Janeiron maraton! Rion reitti on yksi maailman kaupunkimaratonien hienoimmista. Kokonaan oma hohtonsa on 30-36 kilometrin välisellä osuudella, jolle osuvat kuuluisat Ipaneman ja Copacabanan rannat. Oman tunnelmansa luovat myös neljä maantietunnelia, jotka säästävät aurinkoisella säällä muutamaksi minuutiksi kerrallaan paahtavalta lämmöltä.

Kaikkiaan Rion maraton oli ikimuistoinen seikkailuretki, jota voi suositella täydellä sydämellä kaiken tasoisille juoksun harrastajille. Oman mausteensa kokonaiskokemukseen luovat Rion upeat nähtävyydet, joista kuuluisimpiin ehdimme hyvin tutustumaan muutamassa maratonia edeltäneessä päivässä. Tutuiksi tulivat Maracanan jalkapallostadionin huikea tunnelma (Flamengo vs. Bahia), Sokeritoppavuori, Kristus-patsas sekä jo aiemmin mainitsemani kuuluisat rannat.

Vuoden kolmas kohokohta oli toinen The Camp Kuortaneen Urheiluopistolla syyskuussa. Tapahtuman luennoitsijoista Leo-Pekka Tähti oli sukunimensä veroinen. Moninkertainen arvokisavoittaja kertoi asenteensa synnystä, lapsuudestaan ja nuoruusvuosistaan. Kaikille kuulijoille välittyi kuva pojasta, joka kasvoi mieheksi mielenkiintoisen ja ajoittain kivisenkin tien kautta. Kiteytettynä Tähden erinomaisen luennon viesti oli, että periksi antaminen ei ole voittajalle vaihtoehto. Tämä pätee urheilun lisäksi muuhunkin elämään. Siitä Tähti on esimerkki parhaasta päästä.

The Campin tähti oli myös moderaattorina toiminut Mervi Kallio, joka valloitti yleisön positiivisella olemuksellaan ja osallistumalla leiriläisten mukana kaikkiin ohjattuihin harjoituksiin. Televisiosta tuttu Kallio onkin eloisa urheilunainen, joka harrastaa intohimoisesti kuntoilua eri muodoissaan. Hän on tehnyt aikoinaan uran myös lentoemäntänä, joten työssä matkustaminen on hänelle tuttua muutenkin kuin vain Formula 1:n kiihkeästä maailmasta. Kallio oli juuri oikea henkilö kertomaan, miten ammatissaan paljon matkustava uraihminen suunnittelee kuntoilunsa.

Vuoden neljäs kohokohta osui marraskuulle Ranskan Rivieralla. Marathon des Alpes-Maritimes Nizzasta Cannesiin oli juuri niin hieno kokemus kuin etukäteen saattoi aavistaa. Maratonseikkailujen seurueessa oli peräti 13 juoksijaa, joista kolme urakoi täyden maratonin hyvinkin erilaisilla valmistautumismetodeilla. Kahden puolikkaan duoviestiin osallistui kaksi joukkuetta, joiden lisäksi meillä oli tiimi kuuden juoksijan maratonviestissä. Porukkamme kokemus tapahtumasta oli siis harvinaisen monipuolinen.

Näistä hienoista muistoista ammennamme energiaa tuleviin seikkailuihin!

48 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page