top of page
  • Mika Kulju

Tulevia seikkailuja ympäri maailmaa!


Helteisen kesän jälkeen on aika suunnata katse kohti tulevia seikkailuja. Loppuvuoden ohjelmassa ovat The Camp Kuortaneen Urheiluopistolla ja Marathon Des Alpes-Maritimes Nizzasta Cannesiin. Tammikuussa suuntana on Madeira, huhtikuun lopulla vuorossa on Lontoo ja seikkailuvuosi 2019 päättyy joulukuussa Honolulussa. Välipaloina on pienempiä retkiä mielenkiintoisiin maratonkohteisiin.

Nostona tulevista seikkailuista voi ottaa esille marraskuun elämysmatkan. Euroopasta tuskin löytyy maisemiltaan hienompaa reittiä kuin Marathon Des Alpes-Maritimes. Ranskan Rivieralla Välimeren rantaviivaa myötäilevä maraton lähtee Nizzan kauniilta Promenade des Anglaisilta ja päättyy Cannesin Boulevard de la Croisettelle legendaarisen Carlton-hotellin viereen, josta on vain lyhyt matka filmifestivaalien kuuluisalle punaiselle matolle. Lähes koko maratonin ajan juoksijat pääsevät nauttimaan upeiden hiekkarantojen lisäksi huikeista alppimaisemista lumisine vuorenhuippuineen.

Reitti on nopea, sillä se on lähes kokonaisuudessaan tasainen. Ainoa mainittava nousu on ennen 30 kilometrin rajapyykkiä, jolloin tie vie 34 metriä merenpinnan yläpuolella olevalle mäelle. Täyden maisemamaratonin lisäksi tapahtuma on ystävällinen myös vähemmän harjoitteleville juoksun harrastajille. Maratonin voi juosta kahden hengen joukkueena, jolloin kumpikin juoksija urakoi puolikkaan. Maratonin voi taittaa myös kuuden hengen viestinä, jossa osuuksien pituus vaihtelee kolmesta kilometristä 10,8 kilometriin.

Maratonseikkailijat testasivat reitin Nizzasta Cannesiin vuonna 2013. Viime vuonna Maratonseikkailut aloitti yhteistyön matkatoimisto Björk & Boströmin kanssa. Yhteistyön tuloksena ensimmäisen Maratonseikkailut elämysmatkan kohteeksi valikoitui kuin itsestäänselvyytenä Marathon Des Alpes-Maritimes, joka juostaan sunnuntaina 4. marraskuuta. Mukaan reissulle mahtuu vielä! Vauhtia ja ennen kaikkea innostusta kannattaa ammentaa Kuortaneen Urheiluopistolta The Campilta.

Vuoden 2019 seikkailuja luettelin jo blogin alussa. Seuraavassa on lista suurista maratonseikkailuista vuodesta 2020 eteenpäin. Ainakin nämä pitää nähdä periaatteella ”Once in a lifetime!”

92 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page