top of page
  • Mika Kulju

”Yhdeksässä kuukaudessa syntyy kokonaan uusi ihminen!”


Blogin otsikko on taannoinen lainaus kaveriltani, joka päätti aloittaa treenit marraskuun maratonia varten. Reijo suunnitteli, että yhdeksän kuukauden harjoittelun jälkeen hän on kuin uudestisyntynyt ihminen! Kyseinen kaveri tekee paluun maratonjuoksun pariin juhlavissa maisemissa, sillä hänen tavoitteenaan on Marathon des Alpes-Maritimes, joka juostaan Ranskan Rivieralla Nizzasta Cannesiin. Sitä huikeammaksi reitti ei parane missään päin Eurooppaa. Näin uskallan väittää kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Kävin läpi kyseisen maratonin vuonna 2013, ja periaatteistani poiketen palaan samalle reitille ensi marraskuussa. Yleensä en juokse samaa reittiä kahteen kertaan, mutta Nizzan palmuissa ja läheisissä alppimaisemissa on aivan oma vetovoimansa. Rakastuin kaupunkiin ensikosketuksella. Se takaa motivaation uusinnalle.

Ihmisellä pitääkin olla motivaatio kunnossa, jotta tekeminen tuntuu mielekkäältä. Pelkästään siksi kuntoilulle kannattaa ottaa joku tavoite, joka palkitsee uurastuksen. Tavoite olla vaikkapa massatapahtumaan osallistuminen, painonpudotus tai pelkästään paremman fiiliksen saavuttaminen. Pääasia on löytää itselle sopiva motivaattori, joka pistää sykkeen nousemaan, kevättä rintoihin ja vipinää punttiin.

Treenien aloittamisessa vaikeinta on yleensä ensimmäisen askeleen ottaminen, sillä kuntoilijan pahin mentaalinen vastustaja on monesti kuntoilija itse. On henkisesti helppoa jäädä sohvalle makoilemaan, kun taas itsensä lenkille kampeaminen vaatii selkärankaa. Ensimmäinen askel onkin itsensä voittamista, joka palkitsee juoksijan matkan varrella. Omasta puolestani voin sanoa, että hyvin harvoin lenkille lähtemistä on joutunut katumaan. Lähes järjestään lenkille lähteminen on nostanut fiilistä ja tuonut hyvän olon tunteen. Monesti lenkki on ollut jopa päivän kohokohta.

Maratonseikkailujen vuoden kohokohtiin kuuluu blogin alussa mainittu Marathon des Alpes-Maritimes, jolle järjestämme viiden päivän elämysmatkan yhteistyökumppanimme Björk & Boströmin kanssa. Tervetuloa mukaan hienoihin maisemiin ja mukavaan porukkaan! Elämysmatkan kunniaksi julkaisemme kolmiosaisen juoksukoulun, joka tähtää maratonille tai puolikkaalle marraskuun alkuun mennessä. Juoksukoulun ensimmäinen blogi ilmestyy ensi viikolla ja loput kaksi osaa julkaistaan sitä seuraavilla viikoilla.

Lisävauhtia treenimotivaatiolle voi hakea Kuortaneelta 20.-22.9. Pääpaino parin päivän The Camp -tsemppileirillä on ennen kaikkea hengenluonnissa ja harjoitusten tekniikassa periaatteella ”jokainen harjoittelee oman kuntonsa tasolla”. Mitään huippukuntoa Kuortaneella ei siis tarvita, mutta se voi olla myös Ranskan Rivieralle tähtäävälle hieno henkinen viimeistelyleiri. Toki leirillä pääsee halutessaan hyvässä seurassa lenkille vaikka parikin kertaa päivässä!

389 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page