top of page
  • Jari Laakso

Rasva lähti vyötäröltä ilmatiiviissä puvussa juostessa


Huomasin kesällä mainoksen, jossa kerrottiin seuraavaa: ”Hypoxi-Vacunaut-laite on nimenomaan kehitetty keskivartalon rasvakertymien poistamiseen. Vacunaut-laitteessa kävellään reippaasti 30 minuuttia juoksumatolla ja samalla laite kohdistaa ongelma-alueelle vaihtelevaa yli- ja alipainetta erityisvalmisteisen ilmatiiviin puvun kautta.” ​​

Mainos sai minut tutkimaan asiaa netissä tarkemmin. Koska mainoksessa tarjottiin maksutonta kokeilua, päätin varata Oulun Hypoxille tutustumisajan. Olin nimittäin elämäntaparemontissani kiinnittänyt huomiota siihen, että paino on kyllä asettunut oikeammalle tasolle, mutta samaan aikaan vyötärön kohdalla ei tapahdu niin suurta muutosta kuin toivoisin, vaan kilot lähtevät ”vääristä paikoista”. Hypoxi Vacunautista luin seuraavaa:

  • Hypoxi polttaa rasvaa täysin luonnollisesti rasvanpolttoliikunnan ansioista. Liikunnan aikana rasvahappoja vapautuu kehon energiantarpeen mukaan ja rasvaa palaa lihaksissa sekä metaboloituu maksan toiminnasta.

  • Vaihtelevan ilmanpaineen yhdistäminen liikuntaan auttaa kohdistamaan rasvanpolton jopa 70-prosenttisesti toivotulle alueelle, alueen optimoidun verenkierron ansiosta.

  • Miesten yleisin ongelma-alue on vyötärön- ja vatsanseutu sekä kyljet: noin 95% miehistä varastoi kehon ylimääräiset rasvakertymät tälle alueelle.

  • Keskivartalon rasvakertymät eivät ole vain esteettinen ongelma, vaan myös terveysriski. Vyötärölinjan tarkkailu on siksi hyödyllistä myös terveydellisistä syistä.

Luettuani mainoksen päätin kokeilla. Itseasiassa aloitin kokeilemalla palauttavaa laitetta, jossa käytetään hyväksi alipainetta, ylipainetta ja pyöräilyä matalalla sykkeellä. Minulla oli takana paria päivää aiemmin juostu Raatteen Maraton, ja kroppa oli vielä todella rasitustilassa tullessani kokeiluun. Seuraavana päivänä oli työmatka Helsinkiin, ja rasituksen tuntemukset olivat lähes tipotiessään. Jo tämä sai minut hyvin vakuuttuneeksi ja innolla aloin odottamaan Vacunaut-pukuun pääsyä.

Päätin aloittaa ohjelman seuraavan viikon maanantaina, koska sain kohtuudella mahdutettua tavoitteen mukaiset 3-4 käyntikertaa viikkoon. Alkuun Oulun Hypoxin ammattitaitoinen vetäjä Sanna otti mitat

lähtötilanteesta, ohjeisti erikoispuvun pukemisessa ja kävimme läpi ruokavalioasiat, jotka ovat tärkeä osa prosessia parhaiden mahdollisten tulosten saavuttamiseksi.

Minulle määriteltiin sykkeen osalta lähtötasoksi 105, kymmenen minuutin kuluttua se tuli nostaa 120 tasolle ja viimeisen kymmenminuuttisen ajaksi tasolle 135. Kiitos aktiivisen vuosien treenaamisen, pystyin käytännössä alusta saakka käyttämään koko puolen tunnin jakson juoksemiseen.

Heti alusta saakka huomasin, että puku ja prosessi todellakin toimivat. Varsinkin aineenvaihdunnan muutoksen huomasi heti alusta alkaen, koska puvun alla olin aivan likomärkä ja suihkun jälkeenkin tahtoi kroppa kostua vielä pitkään jakson jälkeenkin. Tiesipähän, että kroppa kehrää hyvää asiaa!

Seitsemännen kerran kohdalla tehtiin välimittaus ja ​tulokset olivat jo havaittavissa, kun noin kuusi senttiä oli vyötäröstä lähtenyt. Ja sen huomasi kyllä myös housuistakin. Kohdennus siis toimi.

Parin kuukauden aikana kävin suorittamassa Vacunautin 16 kertaa. Sain samalla hoidettua aerobisen harjoituskerran ja juostua noiden kertojen aikana noin 70 kilometriä.

Ja mitä tulokset kertovat? Vaikka paino ei keskiarvoltaan pudonnut noin kiloa enempää, palkitsi 12,8 sentin LXLMS​kokonaismuutos vatsan alueella todellakin prosessin. Lisäksi huomasin myös, että jämäkkä puku päällä ja tiivistävä paine tukena juokseminen parantaa myös yleistä ryhtiä. Yhdistelmä kuntoilu – Vacunaut –oikea ruokavalio siis todella toimi minun kohdallani! Olenkin niin vakuuttunut tästä, että tulen jatkossakin käyttämään Hypoxia sekä palautumiseen että Vacunautia kokonaisuuden kehittämiseen.

805 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page