top of page
  • Mika Kulju

Mistä Maratonseikkailuissa on kysymys?


Lopetin kilpaurheilun 8. helmikuuta 1990. Olin silloin 20-vuotias. Hyvin nopeasti viimeisen kisan jälkeen päätin, että otan vastaan joka vuosi jonkin kovemman kuntoiluhaasteen. Tavoitteena oli pitää itsensä kunnossa. Tuo päätös on pitänyt, sillä olen ollut siitä lähtien vähintään kerran vuodessa lappu rinnassa jossain vaativassa kuntoilutapahtumassa. Alusta saakka olen etsinyt tapahtumista ennen kaikkea elämyksellistä seikkailua. Kelloa vastaan kilpailemisesta sain tarpeekseni urheiluaikoina.

Myöhemmin tein listan tapahtumista, jotka haluan kokea. Kirjoitan joku päivä tuosta listasta oman bloginsa. Voin kertoa, että tuo lista on pitkä. Aikoinaan sain myös idean maailman maratonseikkailuista kertovasta kirjasta. Jonain päivänä kirjoitan senkin.

Vuonna 2008 sain bisneskaverini Jari Laakson innostumaan kuntoilusta ja maratonseikkailuista. Pitkässä juoksussa innostuminen on Jarin kohdalla lievä ilmaus. Hän teki sellaisen elämäntaparemontin, jota en rehellisesti sanottuna uskonut koskaan näkeväni. Kuntoilusta on tullut Jarille elämäntapa.

Jarissa on yksi piirre, jota olen oppinut vuosien varrella ihailemaan. Mitä hullumpaa seikkailua olen hänelle ehdottanut, sitä innostuneempi hän on ollut. Jari on myös mestari tekemään käytännön matkajärjestelyjä. Tällaisia kavereita ei kasva joka puun oksalla, joten minulla on ollut tuuria!

Syksyllä 2016 ehdotin Jarille blogimedian perustamista maratonseikkailujemme ympärille. Jari saapui palaveriin Tornioon, ja teimme ensimmäisen suunnitelman. Halusimme jakaa kokemuksiamme seikkailuista, hyvinvoinnista ja elämäntaparemontista. Työnjakomme oli heti selvä: Jari vastaa markkinoinnista, ja minä vastaan sisällöstä. Jotain Jarin taidoista kertoo, että ensimmäisen laadukkaan yhteistyökumppanin hän hankki puhelinneuvottelussa kotimatkalla Torniosta Iihin. Maratonseikkailut Oy sai lentävän lähdön! Yritys rekisteröitiin tämän vuoden helmikuussa.

Tuon palaverin jälkeen on tapahtunut erittäin paljon. Takana ovat Lanzaroten, Dubain, Kiinan muurin ja Raatteen maratonit. Kaikki nämä seikkailut ovat tuoneet uusia arvokkaita kontakteja. Tämän vuoden kuluessa olemme käyneet eri tahojen kanssa keskusteluja muun muassa matkojen järjestämisestä, vaatemerkistä, tv-sarjasta, kirjasta ja luentosarjoista. Ennen kaikkea ihmisten kiinnostus Jarin elämäntaparemonttia kohtaan johti ensimmäisen Maratonseikkailut Firstbeat Campin järjestämiseen Kuortaneen Urheiluopistolla 5.-7. lokakuuta. Saimme mukaan koko joukon suomalaisia huippuvalmentajia.

Innostus tekemisessämme on ollut valtava, mikä on kaikkein suurin energianlähde. On huikea fiilis innostua urheilusta ja kuntoilusta edelleen kuin pikkupoika! Aika näyttää, mitä kaikkea Maratonseikkailujen tulevaisuus tuo tullessaan ja kuinka suureksi se kasvaa. Olipa se sitten mitä tahansa, tekemisen perusfilosofia säilyy entisellään:

”Liikunnan pitää olla ennen kaikkea hauskaa ja sen tulee tuottaa unohtumattomia elämyksiä!”

Katso myös:

326 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page