top of page
  • Mika Kulju

On Cloudsurfer on kokeilemisen arvoinen kenkä


Maaliskuussa tapasin sattumalta junioreiden jääkiekkoturnauksessa menneiden vuosien tähtihiihtäjän Teemu Kattilakosken. Teemun poika pelasi Oulunsalon turnauksessa, ja ottelujen lomassa oli hyvin aikaa vaihtaa kuulumisia.

Teemu oli aikoinaan monta vuotta Suomen paras vapaan hiihtäjä, jonka parhaat sijoitukset olivat arvokisoissa Val di Fiemmen MM-kisojen 2003 ja Liberecin MM-kisojen 2009 50 kilometrin kahdeksannet sijat. Ainoan arvokisamitalin hän saavutti Liberecin MM-viestissä, jolloin kotiin tuomisina oli pronssi.

Urheilutoimittajan urallani tutuksi tullut Teemu kehui maahantuojan ominaisuudessa On-juoksukenkiä. Olen tottunut luottamaan Teemun sanoihin, joten pyysin häneltä kenkiä testattavaksi. Sveitsiläinen On oli minulle vielä kuukausi sitten täysin uusi tuttavuus, joten lähdin ensimmäisille lenkeille erittäin suurella mielenkiinnolla. Kiinnostavuutta lisäsi erikoinen CloudTech-pohjarakenne, joka on sananmukaisesti läpinäkyvä ja muistuttaa puutarhaletkujen pätkiä.

On-tuotemerkin perustajia ovat entinen triathlonisti Olivier Bernhard sekä hänen kaverinsa David Allemann ja Caspar Coppetti. Nuori tuotemerkki on lanseerattu vuonna 2010, ja se on saavuttanut kansainvälistä menestystä varsin lyhyessä ajassa. Kenkiä ovat olleet suunnittelemassa ja testaamassa entiset huippu-urheilijat, joilla on ollut haasteita erilaisten rasitusvammojen kanssa. Mainostekstin mukaan kantavana ideana on, että juoksukengät vaimentavat askelta vain tarvittaessa eli alastulon aikana. Tällöin joustavat tyynyt ottavat iskun vastaan sekä vaaka- että pystysuunnassa.

Seikkailijoiden testattavana olivat mallit Cloudsurfer ja Cloudflyer. Näistä Cloudsurfer oli minulle enemmän mieleinen, sillä sen joustavat ominaisuudet pääsivät oikeuksiinsa varsinkin asfaltilla. Jari puolestaan juoksi Cloudflyerillä onnistuneita lenkkejä meren jäällä, mistä hän antoi kengille plussaa.

Kieltämättä minua arvelutti ennen ensimmäistä lenkkiä, kuinka paljon kiviä, jäätä tai lunta tarttuu erikoiseen pohjarakenteeseen. Huoli oli kuitenkin turha, sillä juoksin sekä asfaltilla, jäällä, lumella ja soralla ilman mitään ongelmia. Maastossa ja poluilla en ole vielä päässyt kenkää kokeilemaan. Nähtäväksi myös jää, kuinka pohjarakenne kestää kilometrien tuomaa kulutusta.

Erilaisten lenkkien perusteella varsinkin Cloudsurfer on kokeilemisen arvoinen kenkä. Olen kärsinyt pitkään akillesjännevaivasta, jonka ehdoilla lenkkeilyyn kengän rullaavuus sopii erittäin hyvin. Yleensä tällaisessa tilanteessa hyvä kenkä on terveelle jalalle erinomainen, joten harkitsen jopa seuraavan maratonin juoksemista kyseisellä mallilla. Lopuksi pienenä vinkkinä, että Cloudsurferia kannattaa testata nimenomaan juoksuaskelilla. Kävellessä sen pohjarakenne tuntuu varsin erikoiselta.

Lisätietoja tuotemerkin tarinasta englanniksi:


327 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page